Ponovno otvoren za saobraćaj put Tivat-Radovići, Muškarac spasen iz auta koji je upao u kanal

U samom gradu Tivtu situacija je dobra, svi kanali su na vrijeme očišćeni i prohodni
32658 pregleda 5 komentar(a)
Putni pravac kotorski kružni tok-Radovići
Putni pravac kotorski kružni tok-Radovići
Ažurirano: 20.12.2019. 17:10h

Na putnom pravcu Tivat – Radovići, na potezu od kotorskog kružnog toka prema Solilima koji je danas bio potpuno poplavljen, voda se povlači, ali su tri lokacije i dalje pod znatnim količinama vode.

"Ukoliko ne bude novih značajnijih padavina putni pravac bi oko 17 časova trebalo da bude otvoren za saobraćaj. Na terenu su ekipe Službe zaštite i spašavanja Tivat, DOO Komunalno Tivat i Parking servis sa specijalnim vozilom "pauk". Tri tima Službe zaštite izvukla su sedam automobila iz bujicom prekrivene saobraćajnice, a "pauk" jedno zaglavljeno vozilo", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", muškarca koji je upao u poplavljeni veliki odvodni kanal pored puta spasili su drugi učesnici u saobraćaju koji su odmah pritekli u pomoć.

Tridesetak radnika Komunalnog sa raspoloživom mehanizacijom je nekoliko sati bilo angažovano na raščišćavanju zatrpanog kanala u dužini od oko 300 metara ispred hangara "Drvomont", kako bi voda iz putnog pojasa mogla da se povuče.

U samom gradu Tivtu situacija je dobra, svi kanali su na vrijeme očišćeni i prohodni.

Putni pravac kružni tok-Radovići je zbog popalve, zatvoren za saobraćaj oko 13 časova.

"Opštinski Tim za vanredne situacije apeluje na vozače da ne koriste ovu dionicu do potpunog otvaranja, a u slučaju da je ipak neophodno - da koriste alternativni put preko Grabovca. O svim promjenama u režimu saobraćaja i sljedećim aktivnostima Tima, javnost će biti pravovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

Galerija

Bonus video: