Darmanović: Savremena državna uprava trebalo da se temelji na profesionalnom i ličnom integritetu

Darmanović je istakao da je spona između državne uprave, univerziteta i civilnog društva u ovako važnim oblastima neophodna
964 pregleda 1 komentar(a)
Darmanović u CANU, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Darmanović u CANU, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović rekao je danas da bi savremena državna uprava trebalo da se temelji na profesionalnom i ličnom integritetu, timskom radu, odgovornosti, pouzdanosti, efikasnosti, koherentnosti i stalnoj vezi sa akademskom zajednicom i civilnim društvom“.

On je danas govorio danas na promociji zbornika „Spoljna politika Crne Gore – Istorija i savremenost“ u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti CANU.

"Zbornik, koji čine eseji sa naučnog skupa koji je održan prošle godine u organizaciji Akademije, Ministarstva vanjskih poslova i Univerziteta Donja Gorica, jedinstven je poduhvat CANU i autora koji su ovdje prezentovani“, rekao je šef crnogorske diplomatije, dodavši da je on jedan od pionirskih radova kada je u pitanju sveobuhvatno istraživanje spoljne politike Crne Gore od njenih početaka do danas", rekao je Darmanović.

Darmanović je istakao da je spona između državne uprave, univerziteta i civilnog društva u ovako važnim oblastima neophodna

"Govoreći o međunarodnim odnosima i spoljnoj politici, ministar Darmanović je naglasio da se, iako je Crna Gora imala brojne vrhunske praktičare u oblasti međunarodnih odnosa, u teoriji izdiže jedno ime – profesora Radovana Vukadinovića, čija se misao o vanjskopolitičkom djelovanju kao stalnoj saradnji teorije i prakse, te angažovanju malobrojnih kadrova koji se profesionalno bave međunarodnim odnosima i vanjskom politikom pominje i u ovom Zborniku. Ministar Darmanović je istakao odličnu saradnju Ministarstva vanjskih poslova i Crnogorske akademija nauka i umjetnosti i, u tom smislu, pomenuo i zajednički rad na Leksikonu diplomatije Crne Gore, koji će još jednom potvrditi neprekinutu državotvornu ideju Crne Gore od prvih crnogorskih dinastija do današnjih dana", saopšteno je iz Ministarstva.

Na prezentaciji Zbornika govorili su i predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr Dragan Vukčević i prof. dr Đorđe Borozan, član Akademije.

Bonus video: