Bijelo Polje: Prijem za najbolje gimnazijalce

Među nagrađenim učenicima su: maturanti Ajlan Zajmović, Aleksa Matijašević,Amina Ćatović Vladan Vukić , Ilha Adrović i Nemanja Ćinćur (treći razred) , Amir Kolić (drugi razred) i Ana Kovačević, prvi razred gimnazije
2586 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni gimnazijalci, Foto: Jadranka Ćetković
Nagrađeni gimnazijalci, Foto: Jadranka Ćetković

Direktor gimnazije “Miloje Dobrašinović” Nebojša Rovčanin priredio je danas prijem za najuspješnije učenike, koji su dobitnici nagrada Fonda za kvalitet i talente.

Direktor Rovčanin je kazao da su učenici te vaspitno-obrazovne ustanove nagrade donijeli u svoju školu i grad, a da su najveće uspjehe postigli iz maternjeg jezika i književnosti i matematike, čime su se svrstali rame uz rame sa najboljim iz države i regiona.

“Nagrađani učenici su najbolji reprezenti škole i za ponos su ne samo gimnazijie već i grada. Kao i prošle godine i ove je nagrađeno osam učenika koji su uspjeli da se plasiraju na vodeće pozicije među 90 učesnika”, kazao je Rovčanin, dodajući da su oni učesnici državnih takmičenja i olimpijada znanja.

Među nagrađenim učenicima su: maturanti Ajlan Zajmović, Aleksa Matijašević,Amina Ćatović Vladan Vukić , Ilha Adrović i Nemanja Ćinćur (treći razred) , Amir Kolić (drugi razred) i Ana Kovačević, prvi razred gimnazije.

Amir Kolić, učenik drugog razreda koji se takmičio iz matematike već drugu godinu za redom dobija nagradu iz Fonda za kvalitet i talente, na šta je veoma ponosan. “Zahvalio bih Ministarstvu prosvjete što već nekoliko godina uz razne programe podstiču obrazovanje u svim sferama života u Crnoj Gori ali drago mi je i zbog gimnazije koja ponovo uspijeva da pokaže svoj kvalitet”, kazao je Kolić.

“Za mene je ova nagrada veoma važna, kako za dosadašnje školovanje tako i za buduće planove”, kazao je Nemanja Ćinćur, član odbojkaške ekipe.

Bonus video: