Direktorat: Za vikend nestabilno vrijeme, građani da aktivnosti prilagode najavljenoj situaciji

"Obavještenje je poslato svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja radi podizanja nivoa operativne spremnosti i eventualnog operativnog djelovanja", zaključeno je
14504 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavještava građane da će u subotu i nedjelju (21. i 22. decembar 2019.) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vjetar.

"U centralnim i južnim predjelima očekuje se jaka kiša i obilna količina padavina, na primorju i u višim kontinentalnim predjelima, naročito u planinskim oblastima na sjeveru, očekuje se vrlo jak južni vjetar, povremeni udari južnog vjetra imaće olujni karakter. Kao direktna posljedica dejstva ove značajne meteorološke situacije (zbog obilne količine vode i jakog južnog vjetra), potencijalno su moguće i određene posljedice", navodi se u saopštenju Direktorata.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji kako na kopnu tako i na moru.

"Obavještenje je poslato svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja radi podizanja nivoa operativne spremnosti i eventualnog operativnog djelovanja", zaključeno je.

Bonus video: