OD 28. DECEMBRA

Bokeška ulica postaje pješačka zona

Zatvaranje Ulice Bokeške, podrazumijeva promjenu režima saobraćaja i u Njegoševoj ulici, tako što će se kretanje vozila preusmjeriti suprotno od dosadašnjeg i to u smjeru od Bulevara Ivana Crnojevića, preko Njegoševe ulice ka Trgu Nezavisnosti
6236 pregleda 2 komentar(a)
Bokeška ulica (Ilustracija), Foto: Luka Zeković
Bokeška ulica (Ilustracija), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2019. 11:13h

Glavni grad je najavio da počinje sa faznim zatvaranjem ulica za saobraćaj i pretvaranjem užeg centra grada u pješačku zonu.

"Od subote, 28. decembra zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u Ulici Bokeškoj od Bulevara Stanka Dragojevića do Ulice Njegoševe, u svrhu promjene režima saobraćaja i stvaranja pješačkih zona u užem centru grada. Dostavnim vozililma će se omogućiti kretanje u periodu od 06.00 do 10.00 časova".

U saopštenju Glavnog grada se navodi da pomenuto zatvaranje Ulice Bokeške, podrazumijeva promjenu režima saobraćaja i u Njegoševoj ulici, tako što će se kretanje vozila preusmjeriti suprotno od dosadašnjeg i to u smjeru od Bulevara Ivana Crnojevića, preko Njegoševe ulice ka Trgu Nezavisnosti i dalje uobičajenim trasama.

"Podsjećamo, u prethodnom peridodu pristupilo se izradi studije o saobraćaju i revitalizaciji centra grada, čija se završetak uskoro očekuje. Studija će analizirati i ponuditi moguća rješenja za regulisanje mirujućeg saobraćaja u najužem gradskom jezgru, a pri tom i razmotriti mogućnosti o ukidanju kolskog saobraćaja. Veći evropski i svjetski gradovi u potpunosti su isključili saobraćaj u svojim centrima, na taj način dajući im primarnu pješačku funkciju, pa vjerujemo da će ova praksa i podgoričkom centru vratiti stari sjaj, naravno uz uključivanje novih sadržaja koje će naše sugrađane vratiti centru", navodi se u saopštenju Glavnog grada.