"PRIZNANJE VIZIONARSTVU"

Brajović čestitao 20 godina DANU

Brajović je dodao da je Dukljanska akademija primjer odanosti i služenja interesima svoje države afirmacijom suverenističkog i identitetskog utemeljenja, vrijednih istorijskih djela, kao i savremenog stvaralašta multinacionalne Crne Gore
787 pregleda 0 komentar(a)
Brajović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Brajović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Povodom 20 godina od osnivanja Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku predsjedniku ove ustanove, akademiku Sretenu Peroviću:

„Povodom 20 godina od osnivanja i djelovanja Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, upućujem iskrene čestitke i odajem priznanje vizionarstvu, posvećenosti i dostignućima ove naučne i umjetničke zajednice na ponos Crne Gore", navodi se u čestitku Brajovića.

Brajović je dodao da je Dukljanska akademija primjer odanosti i služenja interesima svoje države afirmacijom suverenističkog i identitetskog utemeljenja, vrijednih istorijskih djela, kao i savremenog stvaralašta multinacionalne Crne Gore.

"Važna naučna i kulturna uloga DANU još više dolazi do izražaja u periodima agresivne mitomanije, pokušaja falsifikovanja istorije i manipulacije duhovnim i materijalnim nasljeđem naše države. Od velikog značaja je i svojevrsna diplomatska misija Dukljanske akademije, koja saradnjom sa akademijama brojnih prijateljskih država, promoviše najbolje vrijednosti Crne Gore. Realno je očekivanje da država Crna Gora pruži značajniju podršku djelovanju institucije čija dostignuća ostaju nesporni intelektualni orijentir budućim generacijama. Uz dužno sjećanje na doprinos članova Dukljanske akademije koji nisu više sa nama, želim vam još mnogo uspješnih decenija", zaključio je Brajović.

Preporučujemo za Vas