Iz Mileševske eparhije tvrde da je njihovim vjernicima zabranjen ulazak u Crnu Goru

“Jutros oko 5.30 časova službenici na graničnom prelazu Čemerno su nepotrebno dugo zadržavali lične karte na pregled (oko pola sata), nakon čega nam je saopšteno da su se čuli telefonom sa svojim pretpostavljenima, koji su im rekli da nam zabrane ulazak u Crnu Goru, kazao je protojerej stavrofor paroh pribojski Marko Papić
3148 pregleda 11 komentar(a)
Sa današnjeg saobra u Nikšiću: Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Sa današnjeg saobra u Nikšiću: Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Vjernicima Mileševske eparhije, iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši, kao i sveštenicima i monasima, koji su se jutros uputili na crkveno-narodni Sabor i pokolonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru na sva tri granična prelaza, Ranče Polje, Čemerno i Dobrakovo, tvrde iz te eparhije.

Iz eparhije "Vijestima" je saopšteno da su svještenici i vjernici, koji su krenuli svojim automobilima, zaustavljeni i nepotrebno dugo zadržavani na sva tri granična prelaza.

“Jutros oko 5.30 časova službenici na graničnom prelazu Čemerno su nepotrebno dugo zadržavali lične karte na pregled (oko pola sata), nakon čega nam je saopšteno da su se čuli telefonom sa svojim pretpostavljenima, koji su im rekli da nam zabrane ulazak u Crnu Goru, kazao je protojerej stavrofor paroh pribojski Marko Papić.

On je kazao da ni u snu nije mogao da očekuje da doživjeti da mu neko zabrani ulazak u bilo koju zemlju, posebno u Crnnu Goru na pokloničko putovanje i crkveni sabor, čime je, kako je ocijenio, učinjena velika duhovna šteta kako sveštenstvu tako i vjernicima te eparhije.

U saopštenju te eparhije stoji da je Episkop mileševski Atanasije obaviješten o ovim "nemilim događajima".

“Vladika Atanasije je poručio da zadržimo u duhu jednomislije, slogu, ljubav sa svom braćom i u Crnoj Gori i Srbiji, naglašavajući da među nama nema granica, jer svi mi koji smo u Bogu i u dobroj nameri, zajedno smo i onda kada smo fizički razdvojeni. Molimo se Svetom Vasiliju Ostroškom, Svetom Savi i svim svetima iz roda našega da od Gospoda izmole dodatne mudrosti, sloge, mira i ljubavi za vaskoliki srpski narod u ovom vremenu velikih iskušenja”, navodi se u saopštenju Mileševske eparhije.

Bonus video: