U Tivtu zbog porasta nivoa vode zatvorene dvije ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi

Prema riječima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa pijeskom za priobalni dio ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen
8777 pregleda 1 komentar(a)
Danas u Tivtu, Foto: Opština Tivat
Danas u Tivtu, Foto: Opština Tivat

U naseljima Kalimanj i Donja Lastva u Tivtu zabilježen je značajan porast nivoa mora, pa voda pokriva Kalimanjsku ulicu, Ribarski put i šetalište Filipa Miloševića, zbog čega su ove saobraćajnice zatvorene za saobraćaj, a veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj -saopšteno je iz opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje u Tivtu.

tivat
Danas u Tivtu(Foto: Opština Tivat)

Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljeg saobraćaj bude obustavljen, a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila.

tivat
Danas u Tivtu(Foto: Opština Tivat)

Prema riječima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa pijeskom za priobalni dio ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora.

tivat
Danas u Tivtu(Foto: Opština Tivat)

Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod mjerama je nadzora.

Na prostoru centralne i južne Crne Gore proglašen je crveni meteo alarm, a obilne padavine se očekuju sve do poslije 22 časa.

Bonus video: