Tivat: Pokušavaju da smanje praznične gužve

Režim saobraćaja u Njegoševoj, inače jednosmjernoj ulici, od kafea KLM do spajanja sa Istarskom (pored stadiona Arsenala), do daljeg će biti dozvoljen u oba smjera
1874 pregleda 0 komentar(a)
Očekuju se dodatne gužve (ilustracija), Foto: Shutterstock
Očekuju se dodatne gužve (ilustracija), Foto: Shutterstock

Novi režim saobraćaja u centru Tivta važiće od srijede, 25. decembra, dogovoreno je na sastanku predstavnika svih gradskih službi relevantnih u finalnoj fazi pripreme glavnog novogodišnjeg programa.

Režim saobraćaja u Njegoševoj, inače jednosmjernoj ulici, od kafea KLM do spajanja sa Istarskom (pored stadiona Arsenala), do daljeg će biti dozvoljen u oba smjera. Regulacija saobraćaja na ovaj način, rezultat je očekivanog značajnog priliva gostiju tokom praznika, kao i zbog radova na izgradnji kružnog toka kod stare opštine.

Dogovoreno je obilježavanje dva glavna ulaza u centar grada - od pravca magistralnog puta ka pravcu pošte, i glavnog magistralnog puta pored Doma zdravlja sa ulazom u Đačku ulicu. Sa predstavnicima MUP-a su dogovoreni punktovi na kojima će biti prisutni predstavnici policije, kao i komunalne policije koji će raspolagati informativnim flajerima za goste, sa skicama za lakšu orijentaciju i informacijama o raspoloživim parking prostorima u užem centru grada, kako bi se izbjegla saobraćajna začepljenja. Taksi službama je sugerisano da kreiraju red u Arsenalskoj ulici i klijente prevoze kroz Porto Montenegro praveći na taj način najbližu konekciju sa glavnim magistralnim putem.

U Tivtu inače, već neko vrijeme traju problemi u odvijanju saobraćaja jer se radi na više lokacija u gradu, magistrala je prekopana u dužini od oko 300 metara na Seljanovu, a u Kukuljini i kod zgrade stare Opštine počela je izgradnja dva nova kružna toka.

“S obzirom da u narednim danima očekujemo veći priliv gostiju iz susjednih gradova apelujemo kao i prethodnih godina da sugrađani ne koriste motorna vozila već da do rive dolaze pješke. Za sada su najave jako dobre od 28. decembra do 3. januara kada je u pitanju hotelski a privatni smještaj naročito”, ističu iz TO Tivat.

Tivatske službe i preduzeća reagovale su pravovremeno, profesionalno i koordinisano u zajedničkoj akciji tokom poplava na teritoriji tivatske opštine u nedjelju i petak - konstatovano je juče na sjednici opštinskog tima za zaštitu i spašavanje kojom je predsjedavao potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar (SD).

Maslovar je istakao brzu reakciju i koordinisano djelovanje Službe zaštite i spašavanja (SZS), Komunalnog preduzeća, Komunalne policije, Parking servisa i drugih službi koje su u petak omogućile izvlačenje osam vozila sa poplavljenog putnog pravca kotorski kružni tok - Radovići.

Bonus video: