Policija zatvorila više ulica u PG: "Moguća neprijavljena okupljanja građana"

"Zatvranjem ulica i saobraćajnica policija je spriječila neprijavljena okupljanja ispred Skupštine i drugih obavezno štićenih objekata"
52342 pregleda 137 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2019. 10:13h

Uprava policije saopštila je da će povodom izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjeranje i pravnom položaju vjerskih zajednica, zbog mogućih neprijavljenih okupljanja građana u užem gradskom jezgru u Podgorici za pješake i vozila biti danas zatvorene sljedeće ulice: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog–od ulice Jovana Tomaševića do ulice Marka Miljanova, Bulevar Stanka Dragojevića – od Bokeške ulice do ulice Ivana Crnojevića, Ulica Slobode–od hotela Hilton do Trga Nezavisnosti , Ulica Kralja Nikole – od hotel Hilton do hotela Nikić i Karađorđeva ulica.

Iz Uprave policije su dodali da će ove ulice će biti zatvorene danas za saobraćaj svih morornih vozila i kretanje pješaka od 7,30 časova do procjene rukovodioca obezbjeđenja.

"Zatvranjem navedenih ulica i saobraćajnica policija je spriječila neprijavljena okupljanja ispred Skupštine i drugih obavezno štićenih objekata a prema svim pojedincima koju su putem medija pozivali građane na okupljanja protivno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama preduzeće se mjere shodno pozitivnim pravnim propisima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana Crne Gore", kazali su iz Uprave policije.

Demokratski front pozvao je vjernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu ispred Skupštine danas, 26. decembra, u 11 časova poručivši da imaju blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Uprava policije je sinoć saopštila da neće dozvoliti okupljanje ispred Skupštine Crne Gore jer nijedan skup nije prijavljen za četvrtak.

Galerija

Bonus video: