Kadeti položili zakletvu

Da će životom i čašću braniti nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore obavezali su se Ognjen Radičević, Mirko Barać, Nemanja Cvijović, Stefan Tomčić, Nikolina Perović, Matija Grdinić i Andrea Dašić
2405 pregleda 1 komentar(a)
Sa svečanosti u Ministarstvu odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa svečanosti u Ministarstvu odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane

Crnogorski kadeti, koji su ove godine počeli školovanje na vojnim akademijama u Grčkoj, Austriji i Hrvatskoj, položili su zakletvu na svečanosti u Ministarstvu odbrane.

Da će životom i čašću braniti nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore obavezali su se Ognjen Radičević, Mirko Barać, Nemanja Cvijović, Stefan Tomčić, Nikolina Perović, Matija Grdinić i Andrea Dašić.

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, istakao je da su se kroz istoriju vojnici zaklinjali gospodaru da će dati život na bojištu za slobodu Crne Gore, ali se nada da država nikada neće doći u situaciju da pred njih, kao oficire, u budućnosti postavi takve zadatke.

Ceremoniji polaganja zakletve prisustvovale su porodice kadeta, kojima je Volkov poručio da će Ministarstvo odbrane voditi brigu o njihovoj djeci, naglašavajući da očekuje posvećenost i marljiv rad kako bi postali odlični oficiri.

Bonus video: