Pomoć za ugrožene u Nikšiću, Plužinama i Šavniku

Crveni krst, Centar za socijalni rad i donatori skupili zamašnu poć za porodice u stanju socijalne potrebe
1482 pregleda 0 komentar(a)
Juče ispred Crvenog krsta, Foto: Svetlana Mandić
Juče ispred Crvenog krsta, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka organizacija Crvenog krsta, zajedno sa donatorima, potrudila se da socijalno ugroženim porodicama i njihovim mališanima koliko-toliko uljepša novogodišnje praznike.

Firma „Monte klas“ je, već drugu godinu zaredom, donirala novogodišnje paketiće za stotinu mališana iz najugroženijih porodica iz gradskog područja, dok će zahvaljujući njemačkoj organizaciji „Adra“ i njihovom projektu „Djeca pomažu djeci“, 300 učenika sa seoskog područja dobiti paketiće koje su donirli njihovi vršnjaci iz Njemačke a u kojima se nalazi odjeća, knjige, didaktički materijal i drugi interesantni rekviziti.

„Pivara nam, već tradicionalno, svake godine za Novu godinu donira 5.000 eura. Ovoga puta vaučere za kupovinu namirnica dobiće 118 porodica i to 45 porodica vaučere u vrijednosti od po 30 eura i 73 po 50 eura“, kazala je Ana Macanović, sekretarka CK.

Članovi planinarskog kluba „Montenegro team“ iz Nikšić sakupili su 450 eura koje su opredijelili samohranoj majci. Iz Crvenog krsta su zaključili da je taj novac najpotrebniji Sonji Ćosović, koja ima dva maloljetna sina, a nedavno je ostala bez supruga.

„Posebno bi istakli gest našeg sugrađanina, koji nije želio da se njegove ime objavi, a koji je od svoje plate mjesečno odvajao dio prihoda i sakupio 1,2 hiljade eura koje je odlučio da pokloni nekome ko ima dijete sa posebnim potrebama ili sa nekim invaliditetom, tako da će po 600 eura dobiti porodice Šljukić i Nikčević“, kazala je Macanović

Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i ove godine, četvrtu zaredom, organizovao je akciju „Donatorski dan“ i tom prilikom donatori su pomogli u novcu, životnim namirnicama i uređajima za domaćinstvo i tom prilikom je prikupljeno 7.946 eura.

Akcijom je obuhvaćeno 85 porodica koje su u stanju socijalne potrebe i to višečlane porodice, staračka domaćinstva, samohrani roditelji i roditelji sa djecom sa smetnjama u razvoju.

„Zaposleni u Pivari ‘Trebjesa’ su i ove godine izrazili želju da pripreme novogodišnje paketiće za djecu bez adekvatnog roditeljskog staranja i to prilikom obezbijedili su 45 poklon paketića“, naveli su iz Centra.

Bonus video: