Volonteri „Alfa centra“ i korisnici Dnevnog centra zajedno kitili jelku

Koordinatorka Volonterskog kluba, Marina Došen, kazala je da su željeli da obraduju drugare iz Dnevnog centra i da im na simboličan način čestitaju predstojeće praznike
845 pregleda 0 komentar(a)
Zajedno kitili jelku, Foto: Svetlana Mandić
Zajedno kitili jelku, Foto: Svetlana Mandić

Volonteri „Alfa centra“ i korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom iz Nikšića kitili su jelku koju su dobili na poklon od volontera, zajedno sa ukrasima koje su napravili tokom kreativne radionice.

Koordinatorka Volonterskog kluba, Marina Došen, kazala je da su željeli da obraduju drugare iz Dnevnog centra i da im na simboličan način čestitaju predstojeće praznike.

“Zahvaljujemo se upravi Dnevnog centra koja je prepoznala našu dobru namjeru. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu intezivno sarađivati u cilju da ovoj društvenoj grupi upotpunimo slobodno vrijeme i pokažemo im da mogu biti aktivni članovi naše zajednice”, kazala je Došen.

Kićenje jelke
Zajedno kitili jelku(Foto: Svetlana Mandić)

Podsjetila je da je volonterski klub formiran u aprilu ove godine i da su jedan od segmenata njihovog rada aktivnosti koje se odnose na brigu o osobama sa invaliditetom.

“Možemo se pohvaliti velikim brojem akcija za relativno kratak period. Aktivnosti su realizovane u velikom broju oblasti s različitim ciljnim grupama, kao što su socijalne aktivnosti za djecu i mlade, organizacija društvenih i kulturnih događaja, zaštita životne sredine, briga o socijalno ugroženim kategorijama”, istakla je Došen.

Volonterski klub ima 50 aktivnih i dvadesetak povremenih volontera, a u cilju promocije volonterizma organizovali su i izbor najboljeg volontera/ke u gradu pod Trebjesom, kako u kategoriji pojedinaca, tako i među kolektivima.

Bonus video: