Nikšić: Todorović zamolio građane da se u miru raziđu, u blizini hrama veći broj policajaca

Todorović je moleban počeo riječima iz akatista Sv. Vasiliju Ostroškom: "Sveti Vasilije Ostroski, božji ugodniče pomozi svina pa i meni grešnome"
24631 pregleda 25 komentar(a)
Detalj iz hrama, Foto: Svetlana Mandić
Detalj iz hrama, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.12.2019. 12:37h

Oko 200 osoba prisustvalo je molebanu u hramu Svetog Vasilija u Nikšiću.

Nakon molebana protojerej Miodrag Todorović zamolio je građane da se u miru raziđu i da svako sabranje, ma gdje bilo, bude u slavu Hrista i na njegovu radost.

Preko puta Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) parkirano je devet policijskih vozila, dok je u blizini hrama primjetan pojačan broj policajaca.

Policijska vozila preko puta EPCG
Policijska vozila preko puta EPCG, Nikšić(Foto: Svetlana Mandić)

Iz policije su "Vijestima" rekli da su u pitanju njihove redovne obaveze i aktivnosti.

Todorović je moleban počeo riječima iz akatista Sv. Vasiliju Ostroškom: "Sveti Vasilije Ostroski, božji ugodniče pomozi svina pa i meni grešnome".

Podsjetio da su Đurđevi stupovi nekad bili Raška, Nikšic Hercegovina, "danas je to Crna Gora, a šta će biti sjutra vidjećemo ali svuda ostaje duh božji."

"Treba postovati svaku organizaciju jer su se svi naši borili da se to sačuva. Zato smo mi u obavezi da vidimo računa jedan o drugome, a Sveti Vasilije će da nas prosvijetli. Kada se čovjek skoncentriše samo na ovozemaljsko i ne vidi ovo vječno. Zato treba i nama da pomogne da se oslobodimo i vidimo ovo vječno", rekao je Todorović.

On je kazao da ovako okupljeni u crkvi Sv. Vasilija i oko njega smo najbliži jedni drugima.

"Donosili su mnogi zakone. Nije ovo nešto novo za crkvu božiju. Ali ovo može biti šansa za nas i za te ljude koji su digli ruku za taj zakon da se zamisle i vide kakvo je ovo vrijeme. Kako kaže apostol Pavle vjerom hodimo i zivimo. Tako i mi treba da radimo da se ne bojimo suda vremena. Nemojmo dozvoliti da nas vrijeme izbriše i da budemo sluge prolaznosti."

Kazao je da se nada da će vjera preobraziti i one ljude koji ne znaju za prozor nebeski.

"Prinijeti život oltaru besmrtnosti znači zadobiti život", rekao je Todorović.

Skupština je sinoć na sjednici usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

U Nikšiću je sinoć jedno vrijeme u blokadi bio tunel Budoš. Odblokiran je u 02:30h nakon upućenog poziva policije građanima da se raziđu.

Za vrijeme blokade saobraćaj od Nikšića do Podgorice odvijao se alternativnim pravcima

Galerija

Bonus video: