U Budvi je sve spremno za petodnevni novogodišnji spektakl!

Program na trgu ispred Starog grada ove godine će početi u subotu, 28. decembra
2762 pregleda 1 komentar(a)
Budva, Foto: Cetkovic Milos
Budva, Foto: Cetkovic Milos

Petodnevni program prilagođen najrazličitijim muzičkim ukusima i svim generacijama, najzvučnija muzička imena u regionu, spektakularna bina, najprestižniji zvučni sistem na svijetu, vrhunska produkcija i sunčano vrijeme najavljuju da će Budva i ove godine opravdati epitet najatraktivnije destinacije tokom novogodišnjih praznika!

Program na trgu ispred Starog grada ove godine će početi u subotu, 28. decembra, kada će od 12.00h biti organizovan program za najmlađe, predstava “Čarobna bajka”, podjela paketića, animacija i face painting, dok će u večernjim satima, od 21.00h, nastupiti trebinjski rok sastav “Krugovi u žitu”, „Akademia“ i “Katapult“ iz Bara i kultni hrvatski rock sastav „Psihomodo pop“.

U nedjelju, 29. decembra u podne će koncert održati poznata džez pjevačica iz Srbije – Lena Kovačević, dok će se u noćnim satima, od 21.00h, predstaviti Gradska muzika Budve, budvanski bend “Refugie Jesus & Apostols” i hrvatski rock muzičar Neno Belan sa bendom.

Vidimo se u Budvi
Vidimo se u Budvi

U ponedjeljak 30. decembra održaće se podnevni koncert crnogorskog gudačkog kvarteta „Lords of the Strings“, čiji članovi su ujedno i muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra. Istu noć nas očekuje veče elektronske muzike, takođe od 21.00h, koje će “otvoriti” budvanski DJ-evi Stevan Mandić i John K, a potom će nastupiti svjetski poznati turski DJ – Mahmut Orhan i francuski DJ duo „Ofenbach“.

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra u podne će biti organizovan program za najmlađe – koncert pjesama za djecu “Sanjine smijalice”, dok će uveče od 21h nastupiti crnogorski sastav „The Grupa“, poznata pop pjevačica Nevena Božović i regionalna zvijezda – Zdravko Čolić!

U srijedu, 1. januara od 14.00h planiran je koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti renomirana crnogorska operska imena: Marijana Šovran, Marko Kalajanović, Lana Asija Dabović, Emilija Minić i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, a na flauti će svirati i Budvanka Ksenija Franeta. U večernjim satima će na Trgu prvo zapjevati klapa “Assa Voce” iz Podgorice, od 21.00h, onda ćemo se podsjetiti poznatih hitova grupe “Hari Mata Hari”, nakon kojih će nastupiti zvijezda narodne muzike – Svetlana Ceca Ražnatović!

Vidimo se u Budvi!