Ponovo šteta na kružnom toku u Tivtu: Prekinuli glavnu vodovodnu cijev

Incident se dogodio na jednom od ključnih gradilišta u Tivtu, kružnom toku kod zgrade stare Opštine
2422 pregleda 2 komentar(a)
Radnici Vodovoda popravljaju prekinutu cijev, Foto: Siniša Luković
Radnici Vodovoda popravljaju prekinutu cijev, Foto: Siniša Luković

Radnici i mehanizacija izvođača radova na gradnji kružnog toka kod zgrade stare Opštine u Tivtu, podgoričke kompanije „Vukotić Treade“ prekinuli su juče ujutro glavnu vodovodnu cijev koja tuda prolazi.

Zbog toga su morale hitno intervenisati ekipe preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tivat koje su sanirale kvar, a dok su ti radovi trajali, bez vode su bili potrošači u dobrom dijelu centra grada - stanovnici lamela, Ulice Druge dalmatinske brigade, kao i dječiji vrtić „Bambi“ i više državnih i lokalnih službi i organa koje sada koriste prostorije u staroj zgradi Opštine.

Ovo je već drugi put da nesavjesni izvođači radova na dva ključna investiciona projekta Opštine - izgradnji kružnih tokova na Jadranskoj magistrali u centru grada, odnosno u naselju Kukuljina, oštećuju javnu infrastrukturu i stvaraju velike probleme građanima.

Prvi put se to desilo 13. decembra kada je na gradilištu kružnog toka u Kukuljini, građevinska mašina - rovokopač tivatske firme „Samcommerc“ koja je podizvođač glavnom izvođaču, nikšičkoj kompaniji „Mehanizacija i programat“, prekinula glavni električni kabl kojim se čitav grad snabdijeva strujom iz obližnje CEDIS-ove trafostanice u Gradiošnici. Zbog toga je tog dana veći dio Tivta bio više od tri sata bez napajanja električne energije, ali srećom niko od radnika na gradilištu nije povrijeđen kada je prekinuto visokonaponsko strujno kablo.

Iz Opštine Tivat koja je investitor ova dva posla vrijednaa skoro 900 hiljada eura, do danas nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ ko je odgovoran zbog oštećenja glavnog gradskog elektrokabla na gradilištu u Kukuljini, šta će oni kao investitor tim povodom preduzeti protiv izvođača radova i nadzora, te na koji način će biti sankcionisani zbog direktne i indirektne materijalne štete koju su tom prilikom izazvali, kako samoj Opštini kao investitoru tako i brojnim građanima i preduzećima u Tivtu koji tog dana zbog višečasovnog nestanka struje, nisu mogli normalno raditi. Ćutanje opštinara nije prekinula ni jučerašnja nova havarija na glavnoj vodovodnoj cijevi na gradilištu kružnog toka u centru grada.

Bonus video: