Beranci prošetali od centra do manastira Đurđevi stupovi u znak protesta

Među okupljenim građanima ispred ispred zgrade Opštine Berane bili su predsjednik opštine Dragoslav Šćekić (SNP), predsjednik Skupštine opštine i predsjednik OO Demokrate Novica Obradović, predsjednik OO SNP Tihomir Bogavac, predsjednik OO Nove Radojica Živković i više drugih lokalnih funkcionera koji su se sa građanima uputili u protesnu šetnju i na moleban
11709 pregleda 17 komentar(a)
Berane večeras, Foto: Tufik Softić
Berane večeras, Foto: Tufik Softić

Oko hiljadu građana Berana prošetalo je večeras od centra grada do manastira Đurđevi stupovi, u znak protesta zbog usvajanja i potpisivanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Oni su se, nakon što je informacija o okupljanju podijeljena preko drušvenih mreža, u 16.30 okupili ispred zgrade Opštine Berane.

Jedan od organizatora Milić Ralević obratio se vrlo kratko okupljenim građanima, zamolivši ih da šetnja prođe u miru i bez incidenata.

Berane večeras
Berane večeras(Foto: Tufik Softić)

"Ovaj skup nije prijavljen policiji. Molimo vas da strogo idete trotoarom i preko pješakih prelaza. Takođe vas molimo da ne uputite ni jedan zvižduk ili ružnu riječ kada budemo prolazili pored zgrade policije. To su naša braća i oni rade svoj posao. Takođe molimo političke partije da ne koriste ovaj skup za političke poruke", kazao je on.

Duga kolona se, potom, uputila kroz park preko puta zgrade Opštine, zatim ulicom 29. novembar, pored pored zgrade policije i ulicicom Dušana Radević do dva do tri kilometra udaljenog manastira.

I rukovodstvo grada među okupljenima

Među okupljenim građanima ispred ispred zgrade Opštine Berane bili su predsjednik opštine Dragoslav Šćekić (SNP), predsjednik Skupštine opštine i predsjednik OO Demokrate Novica Obradović, predsjednik OO SNP Tihomir Bogavac, predsjednik OO Nove Radojica Živković i više drugih lokalnih funkcionera koji su se sa građanima uputili u protesnu šetnju i na moleban.

Šćekić
Šćekić(Foto: Tufik Softić)

Tokom protestne šetnje do manastira Đuđevi stupovi, u strogoj tišini, nije bilo ni jednog ispada ili incidenta.

U blizini je primijećeno diskretno prisustvo policije, koja ni na tom mjestu, ni ispred zgrade Centra bezbjednosti, nije reagovala.

Bonus video: