IZ GLAVNOG GRADA ISTIČU DA ĆE U 2020. PRAKSA BITI NASTAVLJENA

Realizovana 200. akcija uređenja Gorice

Zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujačić, pozvala sve da čuvaju park šume i prirodu Podgorice, kako bi imali ugodan prostor za odmor i rekreaciju
715 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije čišćenja, Foto: PG Biro
Sa akcije čišćenja, Foto: PG Biro

Na brdu Gorica danas je uspješno realizovana jubilarna, 200. volonterska akcija čišćenja, zaštite i pošumljavanja terena park šume brda Gorica, u organizaciji NVO “Udruženje ljubitelja Gorice i prirode” i Glavnog grada Podgorica, saopšteno je iz PG Biroa.

Zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujačić, istakla je da je Glavni grad tokom ove godine sproveo niz sličnih akcija, kako samostalno, tako i u saradnji sa kolegama iz nevladinog sektora, konkretno sa kolegama iz NVO “Udruženje ljubitelja Gorice i prirode".

“Ono što nama čini posebno zadovoljstvo jeste to što u ovim akcijama nijesmo sami, a svaka nova akcija okuplja sve veći broj sugrađana. Posebno nas raduje što je riječ o dominantno mladim ljudima, djeci osnovnih i srednjih školskih ustanova kao i predstavnicima sportskih klubova”, istakla je Vujačić, dodajući da će u narednoj godini ova praksa biti nastavljena.

“Osim akcija čišćenja koje su se u godini za nama sprovodile svakog mjeseca, mi smo se posvetili i uređenju brda Gorica tako što smo promijenili kompletan mobilijar. Zamijenjene su klupe, stara rasvjeta je zamijenjena novom LED rasvjetom, a naše kolege iz privrednog društva “Zelenilo” su aktivno radili na uređenju zelenih površina. Ono što je plan za sljedeću godinu jeste da ćemo biti  dalje  posvećeni i vrijedno raditi na uređenju svih zelenih površina u gradu. Tu prije svega mislim na park šume koje posjeduje naš grad, tako da smo nedavno raspisali konurs za JPP za četiri park šume i to Zlatičku i Tološku šumu, kao i park šume Balabani i Beglaci”, kazala je ona.

Vujačić je zaključila da je trenutno stanje mnogo bolje nego što je bilo ranije, da građani mnogo vise brinu o ovim lokalitetima i još jednom pozvala sve da čuvaju park šume i prirodu Podgorice, kako bi imali ugodan prostor za odmor i rekreaciju.

Pored pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, privrednih društava Zelenila i Čistoće, akciji su se pridružili i studenti, volonteri osnovnih i srednjih škola, sportski klubovi… 

"Ova akcija je bila još jedan način kojim smo željeli da pošaljemo poruku da građani i lokalna uprava zajedno mogu uraditi mnogo na polju zaštite i očuvanja naših zelenih javnih površina", zaključuje se u saopštenju.