Članovi CDPR posjetili dom za stare u Petrovcu

1021 pregleda 0 komentar(a)
Posjeta domu za stare, Foto: CDPR
Posjeta domu za stare, Foto: CDPR

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković i članovi društva tokom blagih dana od 25. decembra, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. januara, kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, posjetili su tradicionalno Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom.

“Posjeta je iskorištena kako bi časnim sestrama uručili donaciju koju čini komplet knjiga pisaca sa ovog područja i iz regiona (Marko Miljanov, Petar Petrović II Njegoš, Miloš Crnjanski, Bora Stanković, Meša Selimović, Jovan Sterija Popović, Milovan Glišić, Petar Kočić, Radoje Domanović, Laza Lazarević …) koji će koristiti istovremeno pacijentkinje Doma, kao i časne sestre. Knjigama koje donosimo svake godine sigurno se obogaćuje knjižni fond koji posjeduje Dom, nadajući se da to svakako predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Uz knjige sigurno nije teško otkriti što još ide za predstojeće blage dane. Normalno, to su paketi sa slatkišima i konditorskim proizvodima za sve pacijentkinje Doma i časne sestre koje ih čuvaju. Nadamo se da smo posjetom i slatkom donacijom u ovim blagim prazničnim danima pokazali starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu”, saopštili su iz društva.

Posjeta domu za stare
Posjeta domu za stare(Foto: CDPR)

Istovremeno su poželjeli i skori završetak izgradnje novog Doma u nastupajućoj godini, kao i njegovo stavljanje u funkciju.

CDPR je iskoristilo priliku da u okviru svojih mogućnosti pomogne ovu ustanovu koje se bavi zdravstveno - socijalnim radom.

“Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspjevati uspješno raditi i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla”, zaključuju iz CDPR.

Bonus video: