UP: I pozivi sveštenika dovode do narušavanja javnog red i mira, za buduće incidente smatraćemo ih odgovornim

"Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika"
68074 pregleda 80 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2019. 21:14h

Uprava policije saopštila je da su četiri njena pripadnika povrijeđema tokom intervencije na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica.

Među povrijeđenima je i službenik Centra bezbjednosti Podgorica Dalibor Živković, koji je kamenicom pogođen u glavu.

Iz Uprave policije su saopštili da su tri policijska službenika zadobila povrede u predjelu tijela.

"Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika. Za ovakve buduće incidente samatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti uključujući i crkvene velikodostojnike", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju policije se navodi da je grupa građana blokrala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica a da je na lice mjesta odmah upućena Interventna jedinica policije.

"Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbjednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći. Zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policijaca. Njega je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kojem se ovom prilikom i zahvaljujemo", saopšteno je iz policije.

Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno.

Policija je dokumentovala i identifikovala osobe koje su organizovale blokadu saobraćaja.

Bonus video: