Amfilohije: Najsramniji zakon ikada donesen

"Nije s Bogom lako ratovati, i to bi trebalo da shvate i ovi naši koji su sada na vlasti. Svi koji su s Bogom ratovali završili su kao Navuhodonosor i drugi zločinci kroz istoriju“, rekao je Mitropolit
11474 pregleda 47 komentar(a)
Mitropolit Amfilohije, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Mitropolit Amfilohije, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2019. 16:25h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je u Ulcinju da je Zakon o slobodi vjeroispovjesti najsramniji zakon ikada donesen.

"Nije s Bogom lako ratovati, i to bi trebalo da shvate i ovi naši koji su sada na vlasti. Svi koji su s Bogom ratovali završili su kao Nabukodonosor i drugi zločinci kroz istoriju“, rekao je Mitropolit Amfilohije i dodao da svim njegovim naslijednicima, kao i caru Valtazaru, piše ono što je otkrio prorok Danilo: "Izmjeren si, prolazan si, ništavan, propašćeš!"

Mitropolit Amfilohije održao je Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog Nikole u Ulcinju.

Govorio je o "našim staljinistima" koji su ubijali i u toku i poslije rata, da su gonili ime Božije, Crkvu Božiju, i otimali imovinu, privatnu i crkvenu:

"Njihovi naslednici to sada privatizuju i uzimaju direktno za sebe, svoju vlast i čast i srebroljublje. Otišli su, nažalost, i dalje nego što su to uradili titoisti i staljinisti, pa ne samo imanje, već hoće da oduzimaju i hramove Božije. Donijeli su najsramniji zakon koji je donijet ikad u Crnoj Gori.“

Poručio je da će proći ovaj zakon, "odnosno bezakonje i bezakonici, kao što prošli i oni drevni bezakonici u Vavilonu".

Bonus video: