Nikšićka Komunalna policija zadovoljna postignutim rezultatima u 2019.

"Iza nas je jedna naporna godina, ali smo veoma zadovoljni učinjenim, tako da trenutno stanje komunalnog reda možemo ocijeniti veoma dobrim"
1740 pregleda 5 komentar(a)
Novica Milović, Foto: Svetlana Mandić
Novica Milović, Foto: Svetlana Mandić

Tokom prošle godine nikšićka Komunalna policija obavila je 14.295 komunalnih nadzora, a reagovali su i po velikom broju prijava od strane građana.

Pored mnogobrojnih sprovedenih akcija, prema riječima načelnika Komunalne policije, Novice Milovića, tri se posebno ističu po postignutim rezultatima - "Trotoar", "Plakat" i "Ugostitelj".

"Akcija ‘Trotoar’ dala je značajne rezultate u podizanju svijesti saobraćajne kulture u našem gradu. Po pitanju zakona o bezbjednosti saobraćaja ova služba izdala je 9.403 prekršajna naloga. Posebno smo ponosni što smo u velikom broju oslobodili parking mjesta za osobe sa invaliditetom pa je po tom osnovu izdato 1.832 prekršajna naloga”, kazao je Milović.

Akcija “Plakat” sprovedena je zajedno sa NVO “Alfa centar” i tokom nje uklonjeni su plakati sa stabala i stubova javne rasvejete, a služba je izdala osam prekršajnih naloga.

Akcija “ Ugostitelj” sprovođena je tokom cijele godine, a posebno u ljetnjem periodu i najviše se odnosila na poštovanje radnog vrijemena i emitovanja muzike i buke. Izdato je 77 prekršajnih naloga za nepoštovanje radnog vremena, a dva zbog prekoračenja buke. U 28 lokala ugrađeni su limitatoi zvuka čime je pokriveno kompletno uže gradsko jezgro.

“Služba Komunalne policije je u 2019 godini izdala dva prekršalna naloga za formiranje divljih deponija i dala naloge za uklanjanje više deponija koje su formirane u užem i širem gradskom jezgru. U jednom slučaju izdata su dva prekršajna naloga za nelegalnu eksploataciju pijeska i dva prekršajna naloga za neočišćen snijeg sa javne površine”, kazao je Milović.

U 2019 godini zbog ometanja službenika komunalne policije pokrenuto je šest prekršajnih postupaka – u pet slučajeva licima su izrečene novčane kazne, a jedan predmet je još u proceduri. Zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti procesuirano je jedno lice.

"Iza nas je jedna naporna godina, ali smo veoma zadovoljni učinjenim, tako da trenutno stanje komunalnog reda možemo ocijeniti veoma dobrim. Služba komunale policije će u danima praznika raditi sa pojačanim aktivnostima”, poručio je načelnik Komunalne policije i istakao dobru saradnju sa državnim i orgnima lokalne samouprave, inspekcijskim službama, NVO sektorm i posebno sa Centrom bezbednosti Nikšić.

“Za postignute rezultate zaslužan je svaki pojedinac u Komunalnoj policiji koji je upornošću i zajednišvom pokazao da se može doći do ovakvih rezultata. Nadamo se da ćemo u 2020 godini to zajedništvo prenijeti i na ostale segmente društva i svi zajedno krenuti naprijed”, zaključio je Milović

Vidosava najbolji službenik/ca

Službenica Vidosava Odalović proglašena je za najboljeg službenika/cu nikšićke Komunalne policije u 2019.godini.

Novica Milović, Vidosava Odalović
Milović i Odalović(Foto: Svetlana Mandić)

“Odalović je radnim angažovanjem i visoko profesionalnim odnosom u vršenju službenih poslova i zadataka dala značajan doprinos ostvarenim radnim rezultatima na nivou službe, kao i pozitivnoj afirmaciji i poboljšanju ugleda Komunalne policije, ali i poboljšanju komunikacije i povjerenja između Komunalne policije i građana Nikšića”, kazao je Milović.

Odalović je nagrađena je prigodnom novčanom nagradom.

Bonus video: