Pljevlja: Kovačević i Despotović najbolji policajci

Načelnik pljevaljskog Centra bezbjednosti Dragan Slavulj naglasio je da odabir najboljih nije bio mnogo zahtjevan s obzirom da se policajci dobro poznaju i da su lako izabrali prve među jednakima
2703 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni policajci i njihove starješine sa predsjednikom Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Nagrađeni policajci i njihove starješine sa predsjednikom Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Najbolji policajci u Pljevljima u 2019. godini prema ocjeni njihovih kolega bili su Dobrilo Kovačević, stariji policajac prve klase u Centru bezbjednosti Pljevlja i Dragan Despotović stariji policajac prve klase u stanici Granične bezbjednosti.

Njima je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović dodijelio novčane nagrade u iznosu od po 250 eura.

Kovačević i Despotović su nagrađeni na predlog kolegijuma načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja.

Čestitajući nagrađenim policajcima Golubović je naglasio je da ova tradicionalna aktivnost nagrađivanja policijskih službenika pokazuje odgovoran i partnerski odnos Opštine Pljevlja sa svim državnim organima, a posebno sa onim koji zajedno sa lokalnom upravom obezbjeđuju kvalitetne i bezbjedne uslove za život svih građana.

"Dobra komunikacja i zajedničko djelovanje dokazani su kako prethodnih godina, tako i ove 2019. godine gdje su Opština i Centar bezbjednosti na nekoliko zajedničkih akcija i događaja pokazali odgovoran odnos prema građanima, prema primjeni zakona i prema svemu onome što daje razlog postojanja, kako lokalnoj upravi tako i državnim organima, u ovom slučaju Centru bezbjednosti Pljevlja", kazao je Golubović.

Rekao je da su lokalna vlast i pripadnici Centra bezbjednosti kao i sve službe bezbjednosti na istom zadatku, koji se odnosi na obezbjeđivanje ugodnog i mirnog života u sredini koju zajedno djele svi građani.

Načelnik pljevaljskog Centra bezbjednosti Dragan Slavulj naglasio je da odabir najboljih nije bio mnogo zahtjevan s obzirom da se policajci dobro poznaju i da su lako izabrali prve među jednakima.

Prema njenovim riječima, ono što karakteriše dobrog policajca jeste prije svega profesionalan odnos prema radu, kulturan odnos prema građanima, redovno izvršavanje svojih obaveza, poštovanje i uvažavanje starješina kao i sve moralne osobine i vrijednosti koje krase čovjeka.

Nagrađeni policajci Dobrilo Kovačević i Dragan Despotović, zahvalili su se na ukazanom povjerenju. Kazali su da im posebno zadovoljstvo pričinjava što nagrada dolazi od strane njihovih starješina i kolega, kao i da će im to biti dodatni podstrek da u narednom periodu pruže još bolje rezultate.

Bonus video: