Bokeški Forum: Lušticama treba obnova osnovne škole

“Kao osnovni problem prepoznat je onaj da na Luštici ne postoji škola što djeci i roditeljima stvara velike poteškoće. Naime, svakoga jutra oko 25 osnovaca putuje u OŠ “Branko Brinić” u Radovićima, a još njih desetak bi naredne godine trebalo da postanu prvaci. Kako nam mještani kažu problem su vezani i za autobuski prevoz al i za visoke cijene mjesečnih karata. Manji razredi i po dva sata čekaju autobus kako bi se vratili kući, a mjesečna karta iznosi 20 eura. To je poseban problem porodicama sa više djece koje i onako jedva sastavljaju krak sa krajem.”
76 pregleda 0 komentar(a)
Luštica, Foto: Siniša Luković
Luštica, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.03.2018. 08:43h

Podružnici Bokeškog Foruma na Luštici koja je sa radom počela prije nekoliko dana, javili su se brojni mještani sela na poluostrvu koje najećim dijelom pripada opštini Herceg Novi, a manjim dijelom opštini Tivat, upoznajući tu lokalnu partiju sa svojim problemima.

“Kao osnovni problem prepoznat je onaj da na Luštici ne postoji škola što djeci i roditeljima stvara velike poteškoće. Naime, svakoga jutra oko 25 osnovaca putuje u OŠ “Branko Brinić” u Radovićima, a još njih desetak bi naredne godine trebalo da postanu prvaci. Kako nam mještani kažu problem su vezani i za autobuski prevoz al i za visoke cijene mjesečnih karata. Manji razredi i po dva sata čekaju autobus kako bi se vratili kući, a mjesečna karta iznosi 20 eura. To je poseban problem porodicama sa više djece koje i onako jedva sastavljaju krak sa krajem.”- saopštio je juče BF.

Podsjetili su da da su na poluostrvu Luštici nekada postojale dvije škole - u Marovićima i u Klincima. Jedna je sada pretvorena u glasačko mjesto i montažnu zgradu , a druga u Dom kulture.

“Mještani Luštice istrajni su u nastojanjima da dobiju školu, u čemu će ihh BF na svaki način podržati.”- zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: