DEMANTOVALI PISANJE FOS MEDIA

Vlada: Lažna vijest da je ROSU angažovana u Crnoj Gori, tražimo od Tužilaštva da hitno reguje

Oni napominju da nadležne crnogorske službe uobičajeno obavljaju sve zakonom propisane dužnosti na osiguranju bezbjednosti i sigurnosti države i građana
38900 pregleda 113 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
05.01.2020. 13:54h

Portal FOS media je objavio lažnu vijest da je specijalna jedinica ROSU angažovana u Crnoj Gori na obezbjeđenju skupova u Podgorici. Ova lažna informacija ima za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede. Vlada traži od Tužilaštva da hitno reaguje, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore na Tviter profilu.

Vlada Crne Gore ranije je  demantovala navode da će specijalne policijske  jedinice susjedne zemlje pomagati crnogorskoj policiji tokom Badnjeg dana.

"Povodom tvrdnje objavljene prije pola sata u jednom formalno ovdašnjem mediju o navodnom dogovoru o pomoći spec. policije iz jedne susjedne države našoj policiji na Badnji dan, saopštavamo da je riječ o apsolutno neutemeljenim tvrdnjama, kojima je ovaj medij ovih dana sklon", objavili su na Tviter profilu Vlade.

Oni napominju da nadležne crnogorske službe uobičajeno obavljaju sve zakonom propisane dužnosti na osiguranju bezbjednosti i sigurnosti države i građana.  

FOS media je objavio da "iz njima poznatih diplomatskih izvora" navode da su se specijalne jedinice policije Kosova, ROSU, stavila na raspolaganje Crnoj Gori tokom održavanja reda za Badnji dan, zbog navodne mogućnosti da dio policije otkaže poslušnost. Isti medij je najavio i "beogradski scenario", odnosno moguće incidente ispred ambasade Srbije.

FOS je u međuvremenu bio  povukao vijest.

"Nije nam bila namjera da širimo paniku u javnosti niti da bilo koga uznemirimo. Izvinjavamo se čitaocima ukoliko je neko na taj način doživio ovu vijest", saopšteno je od strane portala FOS media.

Mediji iz Srbije su ekspresno prenijeli lažnu informaciju navodeći u naslovu da se radi o "zloglasnoj jedinici sa Kosova".