Zenka: Svi u Crnoj Gori da djelujemo u korist opšteg mira i napretka

Njegujući međuvjerski sklad čuvamo prave vrijednosti po kojima je Crna Gora uvjek bila prepoznata", kaže se u čestitci Zenke
2108 pregleda 9 komentar(a)
Mehmed Zenka, Foto: Savo Prelević
Mehmed Zenka, Foto: Savo Prelević

Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka, čestitao je Božić svim pravoslavnim vjernicima.

"Povodom Božića, najradosnijeg i najvećeg hrišćanskog praznika, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke svom pravoslavnom sveštenstvu i monaštvu, kao i pravoslavnim vjernicima/ama u Crnoj Gori", navodi se u čestitci.

"Želim da ovaj praznik proslavite u miru i ljubavi sa najbližima i u skladu sa vjerskim i tradicionalnim običajima. Njegujući međuvjerski sklad čuvamo prave vrijednosti po kojima je Crna Gora uvjek bila prepoznata", kaže se u čestitci Zenke.

"Proslava Hristovog rođenja,u znaku sloge i praštanja neka bude na opštu radost i dobrobit, neka naglasi humanističke poruke da svi u Crnoj Gori djelujemo u korist opšteg mira i daljeg napretka", navodi se u čestitci. "Neka Božić još jednom podsjeti na važnost univerzalnih vrijednosti, donese nadu, jača ljubav prema bližnjima i vjeru u njih, izbjegava dalje podjele i sačuva mir", zaključuje se u čestitci Ministra za ljudska i manjinska prava.

Bonus video: