Radnici "France" optužili dječake za krađu, pretresali ih u prodavnici

Iz kompanije "Franca" navode da je 17. februara došlo do velikog nesporazuma i da su zaposleni „reagovali nepromišljeno”
276 pregleda 18 komentar(a)
čokolada, Foto: Shutterstock
čokolada, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.02.2018. 20:37h

Radnici kompanije „Franca“ u Tržnom centru „Forum“ na Koniku pretresali su dva dječaka zbog sumnje da su ukrali čokoladu.

Gojko Jovićević, otac trinaestogodišnjeg dječaka, ispričao je „Vijestima" kako je njegov sin, sa četrnaestogodišnjim drugom, u subotu 17. februara otišao u trgovinu u supermarket „Franca“.

Prema riječima Jovićevića, dok su bili na sektoru za slatkiše, prišla im je radnica i počela da viče na njih sumnjičeći ih da su ukrali čokoladu.

„Nakon toga su ona, sa još dvoje radnika djecu pretresali tu na sred prodavnice, skidali im jakne. Nisu ih čak ni poveli u magacin da ih tamo pretresaju. Kad nisu našli ništa i nakon što su pregledali video-snimke i utvrdili da dječaci nisu ništa ukrali, radnica im je kazala da su ovog puta prošli ovako, ali da će ih sljedeći put uhvatiti“, rekao je Jovićević.

Dodaje da su se, nakon ove neprijatne scene, djeca potresla i roditeljima ispričala šta im se dogodilo.Jovićević je kazao da je nakon događaja, sa ocem drugog dječaka, otišao u „Francu“ kako bi razgovarao sa nadležnima. Revoltiran je činjenicom da se maloljetna djeca, koja su pritom, navodi, uzorni đaci, tretiraju na ovaj način i javno ponižavaju, zbog čega smatra da bi odgovorni trebali biti kažnjeni.

Iz kompanije „Franca“ saopšteno je da će radnici biti kažnjeni. Protiv zaposlenih je pokrenut postupak, a u naredna tri mjeseca plata će im biti umanjena za 10 odsto.

„Smatramo da bi svaka veća kazna protiv zaposlenih koju su zahtijevali roditelji dječaka, a to je otkaz, bio neprimjeren jer su radili samo svoj posao. Ističemo da je TC „Forum” na Starom aerodromu od samog početka otvaranja na meti svakodnevnih krađa, gdje se u toku dana zabilježi više i od 10”, ističu iz „France”.

Navode da je 17. februara došlo do velikog nesporazuma i da su zaposleni „reagovali nepromišljeno”.

„Primijećeno je da se dva dječaka ponašaju sumnjivo kod sektora konditora, gdje su uzeli artikal koji nijesu donijeli na naplatu na jednu od kasa. Zaposleni u marketu su imalu osnovanu sumnju na osnovu ponašanja lica i iz tog razloga su ih zaustavili i saslušali”, saopšteno je iz „France”.

Dodaju da je pregledom video-snimka sa sigurnosnih kamera utvrđeno da je artikal vraćen na police.

„Ovim putem ponovo upućujemo iskreno izvinjenje dječacima kao i roditeljima što su se našli u ovako neprijatnoj situaciji”, izjavili su iz „France”.

Bonus video: