Strukovni sindikat taksista: Ne zarađujemo dovoljno da bismo plaćali PDV

Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović je reagovao na navode iz Unije taksista Crne Gore da pravna lica i preduzetnici treba da budu fiskalizovani
3 komentar(a)
Taksi, Foto: Zoran Đurić
Taksi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.02.2018. 16:19h

Iz Strukovnog sindikata taksista Crne Gore (SSTCG) su istakli da ne mogu da budu PDV obveznici jer ne ispunjavaju Zakonom propisane uslove, odnosno nemaju promet veći od 18 000 eura.

To je saopštio predsjednik SSTCG Borislav Pavlović u reagovanju na navode iz Unije taksista Crne Gore da pravna lica i preduzetnici treba da budu fiskalizovani.

"SSTCG okuplja auto-taxi preduzetnike u Crnoj Gori koji obavljaju svoju djelatnost sa jednim vozilom, i obveznici su paušalnog oporezivanja, a svoj promet prikazuju kroz paragon blokove (a korisniku usluga dužni su uručiti kopiju tog paragon bloka) i ne mogu biti PDV obveznici”, kazao je Pavlović.

Istakao je da upoređenje iz Unije STR radnji sa auto-taxi preduzetnicima je besmislica, kojom se služe da bi “nas diskreditovao u javnosti”.

“Da pojasnimo STR imaju ulazni PDV kao i troškove poslovanja, koje im se kroz PDV vraćaju na kraju godine (troškovi za gorivo, plaćanje zakupa i drugi materijalni troškovi), i to se ne odnosi na auto-taxi preduzetnike, već samo na kategoriju koju predstavlja”, kazao je Pavlović.

On je pojasnio da SSTCG, nije protivnik nijedne akcije koju nadležni preduzimaju u sređivanju haosa na tržištu auto-taxi usluga i da samo traže da se poštuju zakoni i da se primjenjuju neselektivno.

Bonus video: