Polomljena rasvjeta u Kraljevom parku u Podgorici

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, polomljeno je sedamnaest svjetiljki na ogradi, ukraden veliki broj sijalica i pokidani kablovi kojima se napaja rasvjeta
2178 pregleda 6 komentar(a)
Polomljena rasvjeta, Foto: PG Biro
Polomljena rasvjeta, Foto: PG Biro

Veći dio rasvjete u Kraljevom parku u Podgorici uništen je tokom praznika.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, polomljeno je sedamnaest svjetiljki na ogradi, ukraden veliki broj sijalica i pokidani kablovi kojima se napaja rasvjeta.

"Pored pričinjene velike materijalne štete, svi prolaznici i korisnici sadržaja u parku dovedeni su u opasnost od udara električnom strujom, pa su Komunalne usluge u kratkom roku sanirale posljedice i ovog vandalskog čina", navode iz Glavnog grada.

Polomljena rasvjeta
Polomljena rasvjeta(Foto: PG Biro)

Podsjećaju da ovo nije prvi put da se nesavjesni pojedinci na ovaj način ophode prema gradskoj infrastrukturi i mobilijaru, koji su i u prethodnom periodu na nekoliko lokacija u gradu vandalski uništavani i lomljeni.

"Neke od njih su brdo Gorica, brdo Ljubović, pješački most Gazela, most Andrija Kažića, Ruski pješački most, park šuma Zagorič na kojima su nesavjesni pojedinci otuđivali, lomili i palili klupe, svjetiljke, stubove i razvodne ormane za javnu rasvjetu", podsjećaju iz Glavnog grada.

Još jednom su apelovali na građane da čuvaju gradsku infrastrukturu i imovinu svih građana Podgorice, a posebno javnu i dekorativnu rasvjetu, ta da nadležnim organima prijave nesavjesne pojedince koji lome svjetiljke, stubove i kradu poklopce sa stubova javne rasvjete.

Bonus video: