Anela Nurković je najbolji student Biotehničkog fakulteta

"Sve što sam teorijski savladala mogu sada i praktično da primijenim, a to će mi značajno pomoći u budućnosti", kazala je Nueković
5688 pregleda 2 komentar(a)
Rektor UCG Danilo Nikolić i Anela Nurković, Foto: UCG
Rektor UCG Danilo Nikolić i Anela Nurković, Foto: UCG

Studentkinja Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), na smjeru Mediteransko voćarstvo, Anela Nurković (9.89) proglašena je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20, saopšteno je iz UCG.

Anela kaže da je čast biti odabran za najboljeg studenta svog fakulteta, te da ova nagrada predstavlja potvrdu da se dosadašnji rad i trud isplatio i podstiče je da neprestano radi na sebi i svom profesionalnom usavršavanju.

"Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore nudi veliki broj aktivnosti koje se tiču praktičnog rada. Sve što sam teorijski savladala mogu sada i praktično da primijenim, a to će mi značajno pomoći u budućnosti", kazala je ona.

Kazala je da je za postizanje navedenog uspjeha uložila mnogo vremena, rada, truda i posvećenosti, ali je uspjela da uz dobru organizaciju uskladi obaveze koje se tiču fakulteta, kao i one koje su usmjerene na druge aktivnosti.

Anela navodi da će nakon završetka Osnovnih studija, svoje školovanje i dalje profesionalno usavršavanje nastaviti na Univerzitetu Crne Gore.

Budućim generacijama je poručila da rade na sebi i svom obrazovanju, izvršavaju svoje obaveze na vrijeme i studije neće biti teške.

"Cilj je da steknete potrebna znanja i vještine tako da znate da radite vaš budući posao", rekla je Nurković.

Bonus video: