SNP traži hitno oslobađanje Raičevića i Živkovića

"Ovdje treba ukazati na dvije stvari - ili je DPS u potpunoj panici i od muve vidi slona pa reaguje iz straha i na pucanje novogodišnjih balona, petardi ili električnih instalacija, ili je zavedena prava diktatura..."
704 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je hapšenje urednika portala IN4S i Borba, Gojka Raičevića i Dražena Živkovića.

SNP, kako je saopšteno, zahtijeva njihovo hitno oslobađanje.

"I pritom poručuje vlastima da se sa ovakvim nedemokratskim činovima ne može ni pedalj ići dalje ka porodici razvijenih evropskih društava. U strahu su velike oči pa se režim očigledno prepao narodne sile, odnosno desetina hiljada ljudi koji mirno šetaju crnogorskim gradovima tražeći da se ukloni ili izmjeni antiustavni ili antidržavni Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Planere ovog zlog nauma iz vrha režima je to izgleda iznenadilo, pa pribjegavaju grubim potezima i pritiscima", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da "kada bi mjerili količinu laži i izmišljenih vijesti, koje su uznemiravale crnogorsku javnost minulih godina, količinu mržnje i uvreda koje su režimski mediji upućivali opoziciji i slobodnim novinarima nekih redakcija, zatvori bi bili puni onih koji su zarad dnevne politike i bliskosti vlasti, odbacili novinarski kodeks i etiku".

"Ovdje treba ukazati na dvije stvari - ili je DPS u potpunoj panici i od muve vidi slona pa reaguje iz straha i na pucanje novogodišnjih balona, petardi ili električnih instalacija, ili je zavedena prava diktatura, svojstvena najgorim autokratskim režimima svijeta, gdje se atakuje na svakog ko drugačije misli. O tužilaštvu i sudstvu kod nas, koji reaguju na mig vlastodržaca je sve već rečeno. Po njima, pohare i pljačke Crne Gore i svakojake afere nisu uznemirile javnost, a novinski članci jesu".

Iz SNP-a podsjećaju da je "na oltar slobode i demokratije svoj život dao Duško Jovanović, a ubice i nalogodavci još nisu privedeni pravdi".

"Ovdje je pucano u novinarku Vijesti, prebijani su novinari, ekonomski ugnjetavani a prijetilo im se na svakom koraku, ukoliko bi se drznuli da kritički pišu o nekim pošastima crnogorskog društva. Nemile scene sa privođenjem mlade novinarke portala Fos medija obišle su region, a sinoćnje privođenje dva slobodna novinara Raičevića i Živkovića, zaista je uznemirilo sve ljude kojima je slobodna i istinska Crna Gora pri srcu. Još jedno podsjećanje - svako ko je objavio rat medijima i slobodi novinarstva, izgubio je tu bitku. A tek onaj ko je otpočeo progon crkve, neslavno je ili će neslavno završiti", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: