Radnička partija: Hapšenje novinara je odraz Milove demokratije

"Iz dana u dan snaga i volja naroda je sve jača, ali i sa druge strane jača strah i panika. Zato, pod hitno preduzimaju mjere zastrašivanja, osude i hapšenja, svih onih koji misle drugačije", saopšteno je iz Radničke partije
871 pregleda 0 komentar(a)
Dražen Živković, Foto: Savo Prelević
Dražen Živković, Foto: Savo Prelević

Radnička partija osudila je hapšenje urednika portala IN4S i Borba, Gojka Raičevića i Dražena Živkovića.

"Najbolju sliku koliki je stepen demokratije na snazi u Crnoj Gori, pokazuje nam sinoćnje hapšenje", navodi se u saopštenju.

"Desetine hiljada građana koji mirno protestuju na ulicama gradova širom Crne Gore, zbog neustavno donešenog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ne ide na ruku odavno već odnarodjenom režimu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da nakon što je "režim oteo fabrike, privredna i prirodna bogatstva našeg naroda, i to mu sve prošlo kako je i želio, oburušio se je na crkvu, ali nije se nadao ovolikoj rijeci pravednika, koji su izašli na ulice da odbrane posljednje i najsvetije što im je ostalo".

"Iz dana u dan snaga i volja naroda je sve jača, ali i sa druge strane jača strah i panika. Zato, pod hitno preduzimaju mjere zastrašivanja, osude i hapšenja, svih onih koji misle drugačije", saopšteno je iz Radničke partije.

Ubistva, ranjavanja i zastrašivanja novinara, kako navode nisu od juče, već su decenijska surova realnost Crne Gore.

"To je prava slika društva u kojem bitišemo i odraz Milove demokratije. Sinoćnje hapšenje Raičevića i Živkovića, najbolje govori u prilog svemu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: