UNRS: Hapšenje troje kolega u CG je udar na slobodu informisanja

"Udruženje novinara Republike Srpske podržava borbu protiv objavljivanja lažnih vijesti i širenja panike, za šta su naše kolege optužene, ali mjeru koju su protiv njih primjenile institucije Crne Gore smatra neprimjerenom i klasičnim udarom na slobodu medija", navodi se u saopštenju
959 pregleda 1 komentar(a)
Raičević, Foto: Savo Prelević
Raičević, Foto: Savo Prelević

Udruženje novinara Republike Srpske nedopustivim ocjenjuje hapšenje, urednika portala “IN4S” Gojka Raičevića i “Borbe” Dražena Živkovića, saopšteno je iz te organizacije.

Kako kažu u saopštenju , posebno je zabrinjavajuće što je ovaj čin uslijedio samo nekoliko dana nakon hapšenja urednice portala “FOS media” Anđele Đikanović.

"Udruženje novinara Republike Srpske podržava borbu protiv objavljivanja lažnih vijesti i širenja panike, za šta su naše kolege optužene, ali mjeru koju su protiv njih primjenile institucije Crne Gore smatra neprimjerenom i klasičnim udarom na slobodu medija", navodi se u saopštenju.

U saopštenju dodaju da je Raičević objasnio da je u naslovu sporne vijesti portala “IN4S” o navodnoj eksploziji u vili “Gorica” stavljen upitnik čime je, shodno pravilima profesije, javnosti dato do znanja da je riječ o neprovjerenoj informaciji.

"Udruženje novinara Srpske sa posebnom pažnjom će pratiti nastavak procesa protiv kolega u Crnoj Gori i pri tome im na raspolaganje staviti sve svoje resurse", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: