Veljović primio službenike plovne jedinice koji su pomogli ugroženima na Toplahu

„Situacija je nalagala brzu i efikasnu reakciju, a vi ste požrtvovanim činjenjem koristeći vaše sposobnosti i znanja uspješno završili ovu misiju“, naglasio je Veljović
3069 pregleda 1 komentar(a)
Lakić i Anđušić, Foto: Twitter
Lakić i Anđušić, Foto: Twitter

Službenike plovne jedinice koji su 5. januara pomogli ugroženima na ostrvu Toplah na Skadarskom jezeru, pokazali su da je bezbjednost građana priritet za policiju, ocijenio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je danas primio policijske službenike plovne jedinice koji su pomogli ugroženim na ostrvu Toplah, Sinišu Lakića i Zorana Anđušića i, kako je saopšteno iz Uprave policije, pozdravio njihov human gest i hrabrost.

„Situacija je nalagala brzu i efikasnu reakciju, a vi ste požrtvovanim činjenjem koristeći vaše sposobnosti i znanja uspješno završili ovu misiju“, naglasio je Veljović.

Iz policije su podsjetili da je plovna jedinica primila poziv za pomoć da se na Toplahu nalazi svešteno lice sa još dvije osobe, od koji je jedna maloljetna.

Osobe kojima je pomoć bila potrebna, zbog loših vremenskih uslova, nijesu mogle da isplove i nijesu imale osnovne životne namirnice.

„Događaj se odvijao u složenim atmosferskim uslovima, po jakom vjetru i talasima koji su predstavljali realnu opasnost za građane i službenike policije“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da su se, odmah po primljenom pozivu, Lakić i Anđušić patrolnim čamcem uputili na Toplah, ponijeli hranu i vodu za ugrožene, a nakon što su se stekli uslovi za isplovljavanje, evakuisali su ih na bezbjedno mjesto.

Bonus video: