Amfilohije osveštao spomen-bistu Dušku Jovanoviću

Mitropolit crnogorsko-primorski je kazao da je manastir Ćelija piperska mjesto neprekidnog duhovnog rađanja onih koji tu žive i koji se kroz vjekove sabiraju oko ćivota Svetog Stefana Piperskoga
8078 pregleda 4 komentar(a)
Amfilohije danas u manastiru, Foto: Mitropolija.com
Amfilohije danas u manastiru, Foto: Mitropolija.com

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije osveštao je danas spomen bistu ubijenom vlasniku i uredniku dnevnog lista "Dan" Dušku Jovanoviću.

To je, piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, učinio nakon liturgije u manastiru Ćelija piperska.

Кazao je da je manastir Ćelija piperska mjesto neprekidnog duhovnog rađanja onih koji tu žive i koji se kroz vjekove sabiraju oko ćivota Svetog Stefana Piperskoga:

"Da bi se rađali Duhom Božjim i silom Bpožjom. Ovo je, dakle, mjesto rađanja za novi, vječni, neprolazni život, za učešće u toj vječnoj novoj godini rođenja, blagoj godini novoga, vječnoga i neprolaznoga života, onih koji su prošli kroz ovu svetinju, koji su se duhovno rodili i preporodili, i koje je Gospod prizvao u vječno i neprolazno carstvo svoje".

Mitropolit Amfilohije kazao je i da je jedan od onih koji je rođen u "tom časnom kraju i časni i čestiti Duško Jovanović".

"Кoji je prošao kratki zemaljski život, koji je mučenički postradao, ali koji je duša koja je bila krštena, i koji je primio u sebe kvasac vječnoga, besmrtnoga i neprolaznoga života. Ostaje nezaborav i sa tog razloga, ali i sa tog razloga što je ovaj kratki zemaljski život proveo časno i čestito i mučenički završio zemaljski život da bi ga Gospod primio u svoje vječno i neprolazno carstvo Božansko“, rekao je Amfilohije.

Nakon liturgije on je osveštao spomen-bistu Jovanoviću, koju je izvajao Milija Stojanović.

Bonus video: