Tivat privlači najviše Njemaca

Naglašavaju da je, kada je u pitanju njemačko emitivno tržište, najveći progres u odnosu na sve ostale gradove Crne Gore ostvarila upravo opština Tivat, gdje je samo za deset mjeseci 2019. godine zabilježena enormna stopa rasta broja dolazaka turista iz Njemačke u odnosu na cijelu 2018. godinu, od čak 137%
2336 pregleda 0 komentar(a)
Sa sajma u Njemačkoj, Foto: TO Tivat
Sa sajma u Njemačkoj, Foto: TO Tivat

Turistička organizacija Tivat predstavila je ugostiteljsku ponudu tog grada za nastupajuću sezonu na Međunarodnom sajmu turizma “CMT” (Camping Motor Touristic), koji se održava od 11. do 19. januara u Štutgartu, u Njemačkoj.

Riječ je o jednom od največih zapadnoevropskih sajmova te vrste sa preko 260.000 posjetilaca i preko 2.000 izlagača iz cijelog svijeta, a mežu kojima se našla i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, niz naših lokalnih TO i predstavnici crnogorske turistilke privrede.

“Upravo na ovom sajmu se svake godine predstave nove destinacije, zemlje, regije i raznosvrsni potencijali za aktivne ljubitelje provođenja odmora, a značaj Crne Gore je ove godine još veći s obzirom na ulogu zemlje partnera sajma.” – saopšteno je juče tim povodom iz TO Tivat.

Naglašavaju da je, kada je u pitanju njemačko emitivno tržište, najveći progres u odnosu na sve ostale gradove Crne Gore ostvarila upravo opština Tivat, gdje je samo za deset mjeseci 2019. godine zabilježena enormna stopa rasta broja dolazaka turista iz Njemačke u odnosu na cijelu 2018. godinu, od čak 137%.

Na sajmu u Štutgartu predstavnici crnogorske turističke privrede predstavili su prestavnicima tamišnjih turističkih agencija, medija i privrede našu ponudu, a na otvaranju ova manifestacije je govorila i dr Susanne Eisenmann, ministarka kulture, obrazovanje, mladih i sporta, istakavši značaj partnerstva sa Crnom Gorom i pozivajući da se posjeti štand Crne Gore, ovogodišnje zemlje partnera.

Predstavnici obiju strana su istakli značaj partnerstva i zadovoljstvo ostvarenom saradnjom, u prilog čemu ide i još bolja avio-povezanost Crne Gore sa Njemačkom, koja je naročito posljednjih godina, značajno unaprijeđena. Crna Gora je, preko nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines i drugih aviokompanija, povezana direktnim letovima iz Tivta ka Lajpcigu, Minhenu, Dizeldorfu i Frankfuru, a u toku ove godine, biće aktuelna i nova Condorova linija ka Frankfurtu. Iz Podgorice se preko cijele godine leti za Memingen, Berlin i Štutgart, a u sezoni i za Hanover.

Tokom trajanja sajma u Štutgartu posjetioci će se svakog dana moći upoznavati sa raznovrsnim video materijalom i kulturnim i prirodnim bogatstvima zemlje, putem video prezentacija u kino dvorani, kao i impresijama i doživljajima njemačkih turista, koji su već boravili u Crnoj Gori.

Tržište Njemačke jedno je od najznačajnih emitivnih tržišta u svijetu sa preko 70 miliona putovanja godišnje. Na pomenutom sajmu opština Tivat se predstavila s ponudom svojih najboljih brošura “I love Tivat” i “Odmaraj aktivno” na njemačkom jeziku, kao i ponudom “Regent” hotela i pojedinih privatnih izdavalaca smještaja, poput apartmana “Mio Monte” Igora Đurice i Helge Hag.

Oni, kao rođeni žitelji Njemačke, a od nedavno i oduševjeni Tivćani, brojnim svojim ličnim angažovanjima i kontaktim, obezbjeđuju dolaske velikog broja njemačkih turista u Boku. Na tivatskom štandu je bio prisutan i direktor hotela ”Regent” - Kai Dikman, predstavljajući svoju aktuelnu ponudu za narednu sezonu, s obzirom na evidentan lanjski rast broja njemačkih turista u tom hotelu za cijelih 7% u odnosu na 2018. godinu.

“CMT Stuttgart je idealana platforma za predstavljanje turističkih potencijala Crne Gore, opštine Tivat i hotela “Regent”. Prisustvom na ovom sajmu, doprinosimo kreiranju svojih ponuda po mjeri ove vrlo emitivne destinacije, unaprijeđujući poslovne saradnje sa relevantnim privrednim subjektima, kojih će zahvaljujući sve većem broju avio linija i direktnih konekcija, biti još više.” – kazao je Dikman.

Bonus video: