Crnogorska i austrijska policija u zajedničkoj misiji

„Posebno mi je zadovoljstvo što je postignuta saglasnost sa austrijskom službom po pitanju razmjene svih novih raspoloživih saznanja koja se odnose na djelovanje organizovanih kriminalnih grupa“, istakao je direktor Veljović
2282 pregleda 1 komentar(a)
Lang i Veljović, Foto: Saša Matić
Lang i Veljović, Foto: Saša Matić

Danas je direktor austrijske policije Franc Lang boravio u zvaničnoj posjeti Uprave policije.

Na sastanku sa direktorom crnogorske policije Veselinom Veljovićem zaključeno je da se dugogodišnje prijateljstvo ove dvije službe zasniva na dubokom povjerenju i konkretnoj i odličnoj saradnji.

Potvrđeno je obostrano zadovoljstvo ovom posjetom i ona je potvrda prijateljskih odnosa dvije službe.

Veljović se zahvalio na kontinuiranoj podršci koja se ostvaruje kroz projektne programe obuka i ekspertsku pomoć, što u značajnoj mjeri doprinosi jačanju kapaciteta Uprave policije Crne Gore.

Veljović i Lang su zajednički prepoznali jako dobru i efikasnu saradnju sa odličnim rezultatima koji su ostvareni u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

„Posebno mi je zadovoljstvo što je postignuta saglasnost sa austrijskom službom po pitanju razmjene svih novih raspoloživih saznanja koja se odnose na djelovanje organizovanih kriminalnih grupa“, istakao je direktor Veljović.

„Sadržajnom i tijesnom saradnjom naših službi stvaramo bezbjedniji prostor za naše građane, a efikasnim istragama pokazujemo da smo spremni da zajednički branimo evropske vrijednosti.“ – zaključio je Veljović.

Uprava policije ostvaruje intenzivnu komunikaciju i sa NCB Interpol – Beč, kao i sa Nacionalnom jedinicom Europola Austrije, a koja se ogleda u razmjeni operativnih informacija i kontinuiranom sprovođenju niza aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju kriminalnih grupa koje potiču iz Crne Gore, kao i na sprovođenju međunarodnih potraga, ekstradicija, te suzbijanju svih vidova kriminaliteta.

Lang se osvrnuo na ovogodišnje predsjedavanje crnogorske policije Asocijacijom šefova policije zemalja Jugoistočne Evrope – SEPCA i konstatovao: „Smatram da će crnogorska policija osnažiti operativne kanale komunikacije i djelovanja kriminalističko – obavještajnih struktura zemalja članica SEPCA i stvoriti novi ambijent za dugoročno i efikasno djelovanje u konkretnim istragama.“

Crnogorska i austrijska policija će i dalje odlučno i snažno djelovati i sarađivati na operativnom i strateškom novou u ispunjavanju zajedničke misije, doprinosu jačanja regionalne bezbjednosti.

Bonus video: