DNP i NOVA: Irinej dolazi u Pljevlja

Iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja, koji je jedan od organizatora Akademije, nisu mogli sa sigurnošu da potvrde ovu informaciju
10455 pregleda 69 komentar(a)
Patrijarh Irinej, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Patrijarh Irinej, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Ažurirano: 19.01.2020. 18:11h

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej prisustvovaće Svetosavskoj akademiji koja će ove godine biti organizovana 26. januara u Pljevljima nakon protestne litije ulicama grada. To tvrde predsjednici Opštinskog odbora Nove i Demokratske narodne partije Vladisalav Bojović i Milan Lekić.

"Patrijarh Srpski Irinej nije mogao uraditi veću stvar za nas narod nego što je odlučio da dođe za Svetog Savu u Pljevlja! Podsjećam da je poslednji put patrijah bio u Pljevljima 2011. godine na osvećenju Hrama Svetog Gerogija na Gukama. Pjevlja ce u molbi i visokom postovanju dočekati naslednika svetog Save i Patrijarha Varnave, najveće ličnosti koju je naša opština podarila vaskolikom srpstvu”, naveo je Lekić u saopštenju.

Iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja, koji je jedan od organizatora Akademije, nisu mogli sa sigurnošu da potvrde ovu informaciju.

„Vaskoliki srpski i pravoslavni rod pozdravlja dolazak patrijarha srpskog gospodina Irineja u Pljevlja na Savindan, 27. januara. Nama Pljevljacima biće posebna čast i jedinstvena prilika da dočekamo našeg patrijarha, posebno u ovom trenutku kada nam je njegov blagoslov i podrška najpotrebnija i kada ona ima najviši značaj i vrijednost. Uvjereni smo da će pravoslavni narod iz svih gradova Crne Gore doći u Pljevlja na Savindan da pozdravi i primi blagoslov našeg patrijarha“, naveo je Bojović u saopštenju.

Za razliku od predhodnih godina ovogodišnja Svetosavska akademija održaće se na otvorenom, ispred crkve Svete Petke.

Bonus video: