Brajović: Profesionalni novinari da budu učitelji i uzori mladima

"Posebnu osjetljivost i pažnju dužni smo da pokažemo u godini izbora, kako bi crnogorsko novinarstvo odoljelo gotovo neminovnim vanprofesonalnim uticajima i pokušajima manipulacije", navodi predsjednik parlamenta
469 pregleda 0 komentar(a)
Brajović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Brajović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2020. 12:17h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore.

"U znak sjećanja na 23. januar 1871. godine kada je objavljen prvi broj lista „Crnogorac“, čestitajući Dan novinara Crne Gore iskazujem poštovanje vizionarstvu i entuzijazmu svih naših sunarodnika posvećenih informisanju i obrazovanju građana putem medija u proteklih, istorijski prebogatih događajima, gotovo 150 godina", navodi se u čestitci Brajovića.

"Želio bih da i u periodu pred nama, u novinarskom poslu istinski profesionalci svojim znanjem i poštovanjem najviših standarda struke budu učitelji i uzori mladim generacijama, i time nastave niz svijetlih primjera u istoriji crnogorskog novinarstva", dodaje se u čestitci.

Brajović navodi da svi činioci društva koji su upućeni na medije, među njima institucije čiji je osnivač država, kao i strukovna udruženja, obrazovna tijela i konačno sami mediji bez obzira na vlasničku strukturu, imaju zajednički zadatak da se bore za poboljšanje uslova rada i uvažavanje nezavisnosti djelovanja, uz stalnu svijest o sopstvenom uticaju i odgovornosti.

"Posebnu osjetljivost i pažnju dužni smo da pokažemo u godini izbora, kako bi crnogorsko novinarstvo odoljelo gotovo neminovnim vanprofesonalnim uticajima i pokušajima manipulacije", navodi se u čestitci.

"Svakodnevnom saradnjom sa medijima, Skupština Crne Gore nastoji da bude sve otvorenija, u interesu građana Crne Gore i u skladu sa statusom najtransparentnijeg parlamenta u regionu", zaključuje se u čestitci Brajovića.