Dobra aviopovezanost i događaji privlače goste i van ljetnje sezone

Prisutni predstavnici hotelske privrede Tivta istakli su prednosti aerodroma za cjelokupnu destinaciju, preko kojeg pedesetak aviokompanija svojim direktnim letovima povezuje značajne emitivne destinacije sa Tivtom i Bokom, pa je dobra aviopovezanost jedan od važnijih segmenata u kompletnoj turističkoj ponudi Tivta
483 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: TO Tivat, TO Tivat
Detalj iz Tivta, Foto: TO Tivat, TO Tivat

Turistička organizacija opštine Tivat održala je danas sastanak sa predstavnicima turističke privrede, kome su prisustvovali predstavnici hotelskih preduzeća: Regent, The Chedi Luštica Bay, Astoria, HTP Mimoza, Magnolija, Palma, Franca i predstavnici iz kompanije Porto Montenegro.

Na sastanku su sumirani rezultati protekle turističke sezone, koja je po ocijenama svih prisutnih bila izuzetno dobra na opšte zadovoljstvo. Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić prisutnima je u uvodnom izlaganju iznijela obrađene statističke podatke za period koji se odnosi na prvih deset mjeseci 2019. u odnosu na 2018 god, kada su u pitanju vodećih 10 zemalja po ostvarenim dolascima i noćenjima u svim vidovima smještaja.

Predstavnici hotelskih preduzeća su izuzetno zadovoljni ostvarenom posjetom i pored vodećih tržišta koja već godinama prednjače u dolascima kao što su Rusija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i zemlje regiona, desile su se i znatne promjene u strukturi gostiju i porastu dolazaka sa nekih novih tržišta.

Takva tržišta su u odnosu na ranije godine sada su Skandinavija, zemlje Beneluxa, Španija, Kina i Francuska, na što bi svakako trebalo obratiti pažnju i planirati buduće aktivnosti i na tim tržištima.”- saopšteno je tim povodom iz TO Tivat.

Glavočić je istakla da TO planira razne digitalne i marketinške aktivnosti na ovim tržištima, naročito kada su u pitanju zemlje sjevero-zapadnog dijela Evrope, s obzirom da su to tržišta sa kojih turisti posjećuju toplije destinacije tokom cijele godine, a ne samo tokom glavne ljetnje turističke sezone.

Prisutni predstavnici hotelske privrede Tivta istakli su prednosti aerodroma za cjelokupnu destinaciju, preko kojeg pedesetak aviokompanija svojim direktnim letovima povezuje značajne emitivne destinacije sa Tivtom i Bokom, pa je dobra aviopovezanost jedan od važnijih segmenata u kompletnoj turističkoj ponudi Tivta. Zaključeno je da treba iskoristiti trenutno povoljne klimatski uslovi i saobraćajna povezanost, te kreirati atraktivne turističke ponude poput vikend paket artanžmana za potencijalne goste iz regiona.

“Cilj je privući goste u periodu od januara do aprila, kao i u drugom dijelu godine, sa nižim cijenama u hotelskom smještaju, te povoljnijim avio kartama na relaciji Beograd – Tivat – Beograd u ovom periodu, što će sve skupa uticati na smanjenje sezonalnosti u ovdašnjoj turističkoj privredi. Jedan od segmenata koji bi trebalo poboljšati je i obogaćivanje ponude turističkih agencija za izletnički program, bolja i kvalitetnija umreženost među samim hotelijerima i svakako adekvatna kordinacija sa nivoa TO Tivat na tom polju.”- stoji u saopštenju.

Naglašeno je das u svi učesnici sastanka “pohvalili dosadašnji rad i aktivnosti TO Tivat u svom doprinosu u kreiranju bogatih i zanimljivih aktivnosti i programa, koji doprinose i samoj posjećenosti njihovih objekata”, te zaključili da Tivat postaje sve popularnija i atraktivnija destinacija za goste, kao i život u njemu.

LUŠTICA BAY I PORTO MONTENEGRO NA SAJMU U DISELDORFU

Turistički resorti Luštica Bay i Porto Montenegro iz Tivta predstavili su se na Međunarodnom sajmu nautike (The Boot Düsseldorf) u Dilsedorfu u Njemačkoj, a koji se održava od 18. do 26.januara.

Na jubilarnom, 50. izdanju sajma učestvuje oko 1.950 izlagača iz 68 zemalja predstavljajući interesantne inovacije i atraktivne proizvode u jahting industriji i pomorskoj opremi.

Luštica Bay u Diseldorfu je predstavila ponudu svojih nekretnina i prve marine kapaciteta 176 vezova, a koja može primiti jahte dužine do 40 metara.Pored kapaciteta i ponude svoje marine od 450 vezova koja može primiti i najveće gigajahte na svijetu duge čak do 250 metara, Porto Montenegro je na sajmu u Njemačkoj klijentima prezentovano nove nautičke pakete svoje marine te intenzivan kalendar regati i događaja koji će se u tom prestižnom nautićkom centru održati u 2020. godini.

MJESTA ZA 70 STALNIH I SEZONSKIH U LUŠTICI

Drugi sajam zapošljavanja na radnim pozicijama u kompaniji Luštica Development i hotelu Čedi Luštica Bay biće održan u petak i subotu, 7. i 8. februara, a na događaju će biti ponuđeno ukupno 70 sezonskih i stalnih pozicija.

“Tokom dvodnevnog sajma u hotelu Čedi u Luštica Bay marini, zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa informacijama o radnim pozicijama, obiđu Luštica Bay naselje i Čedi hotel i saznaju više o planovima za predstojeću sezonu. Kandidati će imati mogućnost da na licu mjesta popune aplikaciju za ponuđene poslove. Aplikantima se savjetuje da ponesu više kopija rezimea, jer ih očekuju i personalni intervjui sa članovima Čedi i Luštica Bay timova. Kandidatima će biti organizovan besplatan prevoz iz Tivta, Kotora i Budve.”- saopšteno je iz Luštice Development.

Bonus video: