Parking će naplaćivati u Pljevljima

Trenutno se parking naplaćuje jedino u podzemnoj garaži ispod Trga 13. jul u centru grada, a Elaboratom o parkiralištima predviđeno je da se ova usluga uskoro počne naplaćivati u još osam ulica u centru grada i jednom parkiralištu
1054 pregleda 0 komentar(a)
Već iscrtan parking u Ulici Zekerijaha Ćinare, Foto: Goran Malidžan
Već iscrtan parking u Ulici Zekerijaha Ćinare, Foto: Goran Malidžan

Opštinsko preduzeće Čistoća u Pljevljima počeće naplatu parkinga u više ulica i parkirališta u gradu.

U Programu rada Čistoće za ovu godinu navedeno je da preduzeće sprovodi određene aktivnosti kako bi se obezbijedili potrebni uslovi za pružanje te usluge.

Upravljanje gradskim parkinzima Opština Pljevlja je krajem septembra prošle godine povjerila Čistoći, radi efikasnijeg pružanja te usluge korisnicima.

Preduzeće Komunalne usluge u čijoj su nadležnosti do tada bili poslovi parking servisa, zbog finansijskih problema nije bilo u mogućnosti da to nastavi da radi. Na poslovima pružanja parking usluga biće angažovano deset radnika Komunalnih usluga.

Trenutno se parking naplaćuje jedino u podzemnoj garaži ispod Trga 13. jul u centru grada, a Elaboratom o parkiralištima predviđeno je da se ova usluga uskoro počne naplaćivati u još osam ulica u centru grada i jednom parkiralištu.

Na tim lokacijama biće označeno 351 parking mjesto od kojih će za naplatu biti opredjeljeno 333. U narednom periodu parkirališta će bit opremljena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Osim u podzemnoj garaži, elaboratom je predviđena naplata parkinga na parkiralištu iza zgrade nekadašnjeg ekspres restorana koji ima 89 parking mjesta za naplatu.

Parkiralište u Ulici kralja Petra I u dijelu kraka ulice prema Rudničkoj upravi i pristupnoj saobraćajnici zgradama iznad JU “Zračak nade” ima 13 parking mjesta, isto koliko i u Ulici Zekerijaha Ćinare. U Ulici Miloša Kneževića, 11, Mila Peruničića, pored Breznice, 32, Boška Buhe, 5 i Sava Dimitrijevića, ispred Milet bašte, 12 parking mjesta.

U Ulici Glasinačkoj, iza zgrade Trepča označeno je šest parking mjesta za naplatu parkinga u Ulici Skerlićevoj, naspram magacinskih prostorija hotela “Pljevlja”, 9, kod Atlas banke, 6 i iza zgrade bivšeg “Borova”, 59.

Na svim parkiralištima, osim podzemne garaže, parkiranje će se naplaćivati radnim danima i subotom u vremenu od 7 do 22 sata, a nedeljom i državnim praznicima parkiranje se neće naplaćivati. Naplata parkinga u podzemnoj garaži radiće se svakodnevno 24 sata dnevno.

Na području Opštine Pljevlja registrovano je oko 7.130 vozila, a u preduzeću Čistoća očekuju da će godišnje od naplate parkinga prihodovati oko 140.000 eura.

Bonus video: