Prvorođenoj bebi u 2020. godini u Bijelom Polju poklon Opštine od 500 eura

Smolović je Uroševom ocu Slađanu u ime Opštine Bijelo Polje čestitao rođenje sina, ističući da je jako srećan što se radi o mladom bračnom paru, koji svoju budućnost vidi u Bijelom Polju
1992 pregleda 1 komentar(a)
Smolović sa Kordićem, Foto: Jadranka Ćetković
Smolović sa Kordićem, Foto: Jadranka Ćetković

Predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović primio je Slađana Kordića, oca dječaka Uroša, prve bebe rođene u u 2020. godini u porodilištu Opšte bolnice.

Dječak je rođen 10 minuta poslije ponoći i prva je beba rođena u Crnoj Gori. Porodici je uručena novčana donacija u iznosu od 500 eura.

Smolović je Uroševom ocu Slađanu u ime Opštine Bijelo Polje čestitao rođenje sina, ističući da je jako srećan što se radi o mladom bračnom paru, koji svoju budućnost vidi u Bijelom Polju.

“Na ovaj način želimo da stimulišemo rađanje, za koje se nadam da će u ovoj godini biti još veće. Prema podacima koje sam dobio, pravo na naknadu u prošloj godini su ostvarile 402 porodice sa teritorije Bijelog Polja. Pored naknada za novorođenčad u ovoj godini ćemo pružiti podršku i roditeljima djece do 4.razreda osnovne škole kroz besplatne udžbenike i studentima kroz stipendije”, rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Opština Bijelo Polje je za 2020. godinu budžetom povećala iznos naknada za novorođenčad na 150 eura, što je povećanje od 50% u odnosu na prošlu godinu.

Bonus video: