Bez autočistilice nema urednih Pina

Čišćenje Pina pokazalo se kao posebno težak posao komunalcima koji ne raspolažu adekvatnom opremom da uklanjaju mrlje i masnoću sa bijelog kamena kojim je popločana gradske riva i korzo
1015 pregleda 0 komentar(a)
Pine dva mjeseca pretvoreno u kafanu na otvorenom, Foto: Siniša Luković
Pine dva mjeseca pretvoreno u kafanu na otvorenom, Foto: Siniša Luković

Komunalno preduzeće Tivat planira da ove godine nabavi polovnu samohodnu kompaktnu autočistilicu kojom će znatno olakšati i poboljšati održavanje čistoće i urednosti javnih površina, pogotovo bijelim kamenom popločanih djelova šetališta i gradske rive Pine.

Čišćenje Pina pokazalo se kao posebno težak posao komunalcima koji ne raspolažu adekvatnom opremom da uklanjaju mrlje i masnoću sa bijelog kamena kojim je popločana gradske riva i korzo.

Pine ovih dana posebno pružaju ružnu sliku jer je riva sva u flekama i masnoći od rada brojnih ugostiteljskih štandova i improvizovanih terasa jer su tivatski ugostitelji i i ovdašnja Turistička organizacija Pine tokom skoro dva mjeseca trajanja zabavnog programa „Zimska bajka“ u tom gradu, pretvorili u veliku kafanu na otvorenom.

Posljedice toga komunalci ni pored najbolje volje i velikih napora, ne mogu ukloniti ručnim četkama i pranjem Pina vodom, u čemu im nerijetko pomažu i cisterne tivatskih vatrogasaca. Komunalci stoga namjeravaju da, kako stoji u upravo objavljenom planu javnih nabavki Komunalnog preduzeća Tivat za 2020, iz sopstvenih sredstava izdvoje 45 hiljada eura za kupovinu polovne male autočistilice.

Bonus video: