GLAVNA RASPRAVA

Blagojević za jun najavio izgradnju šetališta i regulaciju korita rijeke Lim

Projekat regulacije korita rijeke Lim će biti realizovan kroz kreditni aranžman Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa Svjetskom bankom
1006 pregleda 1 komentar(a)
Sa glavne rasprava, Foto: Bijelopolje.co.me
Sa glavne rasprava, Foto: Bijelopolje.co.me

Početak radova na realizaciji projekta regulacije korita rijeke Lim i izgradnje šetališta u centralnoj zoni počeće u junu ove godine, saopštio je Momčilo Blagojević iz Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na glavnoj raspravi u Bijelom Polju.

On je, kako je saopšteno iz Opštine Bijelo Polje, predstavio detalje projekta i istakao da se čitav postupak vodi u skladu sa procedurama Svjetske banke i da su u toku javne konsultacije društvenog okvira.

"Opština Bijelo Polje će imati benefite kroz uređenje korita rijeke Lim, dok je projektom planirano uređenje lijeve i desne obale rijeke Lim u centralnom dijelu grada. U toku je priprema glavnog projekta za desnu obalu Lima, gdje ćemo imati sveobuhvatan okvir za opštinu Bijelo Polje. Sredstva za realizaciju ovog projekta če biti operativna u martu, a realizacija će početi u junu mjesecu ove godine", rekao je Blagojević.

Projekat regulacije korita rijeke Lim će biti realizovan kroz kreditni aranžman Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa Svjetskom bankom.

Osim Bijelog Polja, koristi od ovog projekta će imati i druge opštine kroz koje protiču rijeke Lim i Grnčar, od Gusinja do Bijelog Polja.