TVRDE DA SU SPREMNO DOČEKALI SNIJEŽNE PADAVINE

Prohodni svi putni pravci na teritoriji Podgorice: "Putevi" čiste snijeg

Na čišćenju snijega na ruralnom području angažovana je raspoloživa građevinska mehanizacija, odnosno snjegočistači
67 pregleda 2 komentar(a)
Čišćenje snijega Podgorica, Foto: Glavni grad
Čišćenje snijega Podgorica, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 27.02.2018. 14:54h

Svi putni pravci na teritoriji Glavnog grada danas su prohodni, saopšteno je iz gradskog preduzeća "Putevi".

Ističu da su ekipe "Puteva" spremno dočekale najavljene sniježne padavine na području Podgorice, te da su na čišćenju snijega angažovani od noći između ponedeljka i utorka.

"Sve ekipe su bile angažovane na čišćenju snijega, odnosno posipanju mješevine soli i agregata, i to na obilaznici, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, raskrsnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima. Od ranog jutra, ekipe su angažovane na čišćenju prilaza javnim institucijama, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama na gradskom području, i ispred osnovnih škola na području Opština u okviru Glavnog grada Tuzi i Golubovci", ističu iz "Puteva".

Na čišćenju snijega na ruralnom području angažovana je raspoloživa građevinska mehanizacija, odnosno snjegočistači.

Ekipe su snjegočistačem čistile ulice u Lješanskoj nahiji, na putnom pravcu Parci – Zagora, kao i na području Kuča, odnosno na putnom pravcu Kučka Korita i Donje i Gornje Stravče.

Čišćenje snijega snjegočistačem vršile su ekipe "Puteva" i na području Lijeve Rijeke, od Opasanice do Veruše i na dionici Fundina – Zatrijebač.

Na obezbjeđenju nesmetanog odvijanja saobraćaja na teritoriji Glavnog grada, "Putevi" su angažovali 12 dežurnih ekipa.

"Prema trenutno raspoloživim vremenskim prognozama, već sjutra se očekuje prestanak sniježnih padavina, a u zavisnosti od stvarnog stanja i potreba na terenu, "Putevi" će biti angažovani na čišćenju i posipanju saobraćajnica na teritoriji Glavnog grada Podgorica", saopšteno je iz "Puteva".

Sekretar mjesne zajednice Ubli Milovan Pavićević kazao je da vremenske prilike nisu izazvale veće probleme.

"U jutarnjim časovima prohodnost je bila slabija, ali su kasnije putevi očišćeni. Nismo imali primjedbi na snabdijevanje strujom, a radile su i škola i mjesna ambulanta", kazao je Pavićević.

Većih problema nisu imali ni mještani Stijene Piperske, a sekretar ove mjesne zajednice Mijo Nikolić rekao je da su se na prohodnost žalili samo mještani Radovča gdje je napadalo oko 20 centimetara snijega.

Preporučujemo za Vas