Završeno opremanje Fakulteta likovnih umjetnosti

Studenti su proteklih dana, sa profesorima i rukovodstvom fakulteta, posjetili objekat, u cilju planiranja početka rada u novim prostorijama
868 pregleda 0 komentar(a)
Fakultet likovnih umjetnosti, Foto: Gov.me
Fakultet likovnih umjetnosti, Foto: Gov.me

Uprava javnih radova (UJR) završila je uređenje terena univerzitetskog kompleksa i opremanje Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, za koje je Vlada iz kapitalnog budžeta izdvojila 1,2 miliona eura.

Iz Vlade su kazali da su projektom bili obuhvaćeni izgradnja prustupnih saobraćajnica, trotoara, rasvjete i pratećih sadržaja, uređenje zelenih površina, kao i opremanje fakulteta kancelarijskim inventarom i opremom neophodnom za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna.

"Izgradnja objekta Fakulteta likovnih umjetnosti, u zahvatu Urbanističkog plana "Stari Obod", završena je krajem 2017. godine. Njegova ukupna površina iznosi oko 5,1 hiljadu metara kvadratnih, a predviđen je za održavanje nastave za oko 140 studenata“, navodi se u saopštenju.

Studenti su proteklih dana, sa profesorima i rukovodstvom fakulteta, posjetili objekat, u cilju planiranja početka rada u novim prostorijama.

Bonus video: