URA Rožaje: Seoski putevi zavijani, građani da tuže Opštinu zbog materijalne štete

Oni kažu da rožajska lokalna uprava ne haje za čišćenjem seoskih puteva i da je nekoliko desetina automobila oštećeno u okolnostima sniježnih nameta, leda na putu i neodgovornog ponašanja lokalne samouprave
103 pregleda 0 komentar(a)
građani rožaje, snijeg, Foto: URA
građani rožaje, snijeg, Foto: URA
Ažurirano: 27.02.2018. 14:19h

Svu nesposobnosrt rožajske lokalne uprave na čelu sa zelenim DPS-om (BS-om), pokazuju slike sa seoskog područja na kojima građani moraju samoorganizovano da čiste ledom i snijegom zavijane puteve i time sebi obezbijede nesmetane uslove za goli opstanak, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u Rožajama.

Oni kažu da rožajska lokalna uprava ne haje za čišćenjem seoskih puteva i da je nekoliko desetina automobila oštećeno u okolnostima sniježnih nameta, leda na putu i neodgovornog ponašanja lokalne samouprave.

“Ovih dana su nam se javili građani sa seoskog područja naše opštine na koje je lokalna uprava potpuno zaboravila. Na putevima u njihovim mjestima gotovo je nemoguće proći automobilima, pa su se samoinicijativno organizovali kako bi očistili i osposobili put. Osim toga mještani tih sela su nam kazali i da su mnogi oštetili svoje automobile u pokušaju da ipak prođu neočišćenim i snijegom zavijanim putevima”, saopštili su iz rožajskog pokreta URA.

Tvrde i da sredstva iz budžeta Opštine namijenjena čišćenju i održavanju puteva postoje ali se koriste u partijske svrhe i za mahinacije korumpiranih vječnih funkcionera rožajske lokalne uprave.

Iz pokreta URA Rožaje savjetuju građane koji su pretrpjeli štete na svojim automobilima da pokrenu tužbe protiv Opštine Rožaje u svrhu obeštećenja štete.

“URA će vam u svrhu zaštite materijalnih sredstava od bahate opštinske vlasti, obezbijediti besplatnu pravnu pomoć kako bi oni odgovorni snosili posljedice zbog svog neodgovornog ponašanja”, zaključili su u pokretu URA Rožaje.

Bonus video: