Podgorica: Svi putevi na teritoriji prohodni, ekipe od ranog jutra na terenu

„Sve ekipe su bile angažovane na čišćenju snijega, odnosno posipanju mješevine soli i agregata, i to na obilaznici, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, raskrsnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima."
51 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica snijeg, Foto: Čitalac "Vijesti"
Podgorica snijeg, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 27.02.2018. 13:26h

Svi putni pravci na teritoriji Glavnog grada su prohodni, a ekipe prate stanje na terenu, saopšteno je iz gradskog preduzeća „Putevi“.

Ističu da su ekipe „Puteva“ spremno dočekale najavljene sniježne padavine na području Podgorice, te da su na čišćenju snijega angažovani od sinoć.

„Sve ekipe su bile angažovane na čišćenju snijega, odnosno posipanju mješevine soli i agregata, i to na obilaznici, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, raskrsnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima. Od ranog jutra, ekipe su angažovane na čišćenju prilaza javnim institucijama, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama na gradskom području, i ispred osnovnih škola na području Opština u okviru Glavnog grada Tuzi i Golubovci“, ističu iz „Puteva“.

Na čišćenju snijega na ruralnom području angažovana je raspoloživa građevinska mehanizacija, odnosno snjegočistači.

Ekipe su snjegočistačem čistile ulice u Lješanskoj nahiji, na putnom pravcu Parci – Zagora, kao i na području Kuča, odnosno na putnom pravcu Kučka Korita i Donje i Gornje Stravče. Čišćenje snijega snjegočistačem vršile su ekipe „Puteva“ i na području Lijeve Rijeke, od Opasanice do Veruše i na dionici Fundina – Zatrijebač.

Na obezbjeđenju nesmetanog odvijanja saobraćaja na teritoriji Glavnog grada, “Putevi” su angažovali 12 dežurnih ekipa.

„Prema trenutno raspoloživim vremenskim prognozama, već sjutra se očekuje prestanak sniježnih padavina, a u zavisnosti od stvarnog stanja i potreba na terenu, “Putevi” će biti angažovano na čišćenju i posipanju saobraćajnica na teritoriji Glavnog grada Podgorica“, saopšteno je iz „Puteva“.

Bonus video: