Stipendije Vlade Austrije za crnogorske studente

Stipendija korisnicima pruža mogućnost da rade kao gostujući istraživači na univerzitetima, kao i da koriste biblioteke, arhive i ostale kapacitete istraživačkih institucija u svrhu obavljanja istraživanja
1448 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo nauke
Ilustracija, Foto: Ministarstvo nauke

Ministarstvo obrazovanja, nauke i istraživanja Austrije objavilo je konkurse za stipendiranje mladih istraživača iz različitih oblasti, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

U opticaju su, kako se navodi, stipendije namijenjene studentima postdiplomskih studija, doktorima nauka, postdoktorandima i mladim istraživačima prirodnih nauka, tehničkih nauka, medicine, zdravstvenih nauka, poljoprivrednih nauka, društvenih nauka, humanističkih nauke i umjetnosti. Stipendija korisnicima pruža mogućnost da rade kao gostujući istraživači na univerzitetima, kao i da koriste biblioteke, arhive i ostale kapacitete istraživačkih institucija u svrhu obavljanja istraživanja.

Stipendijom se obezbjeđuje: mjesečni iznos do 1.150 eura, pokrivanje određenih troškova smještaja i zdravstvenog osiguranja, mogućnost prava na subvenciju za mobilnost u iznosu od 600 eura za postdoktorante (za istraživačke boravke u trajanju od najmanje tri mjeseca). Period stipendiranja: od 1 do 18 mjeseci - stipendija se inicijalno dodjeljuje najviše na 12 mjeseci, ali je nakon pozitivne evaluacije moguće produžiti na najviše 18 mjeseci ukupno", saopšteno je iz ministarstva.

Zainteresovani se o detaljima o navedenim stipendija mogu informisati putem internet stranice Ministarstva nauke.

Bonus video: