Anđelić otišao u penziju, pet kandidata za stečajnog sudiju

U Privredni sud bi sutkinje podgoričkog Osnovnog suda - Snežana Armenko, Tamara Brnović i Radmila Perović, danilovgradskog Nina Radunović i kotorskog Predrag Krstonijević
3082 pregleda 1 komentar(a)
Sudski savjet ubrzo bira novog stečajnog sudiju: Privredni sud, Foto: Savo Prelevic
Sudski savjet ubrzo bira novog stečajnog sudiju: Privredni sud, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 29.01.2020. 14:34h

Dugogodišnji stečajni sudija Privrednog suda Miodrag Anđelić od 8. januara ove godine je stekao uslov za penziju, a na internom oglasu Sudskog savjeta Crne Gore za tu funkciju prijavilo se pet kandidata.

Interni oglas za popunjavanje jednog mjesta u Privrednom sudu objavljen je krajem prošle godine, a nedavno okončan.

„Na oglas su se prijavile sudije: Snežana Armenko, Tamara Brnović i Radmila Perović, sutkinje Osnovnog suda u Podgorici, Predrag Krstonijević, sudija Osnovnog suda u Kotoru i Nina Radunović, sutkinja Osnovnog suda u Danilovgradu. Postupak je u toku, i na nekoj od narednih sjednica Savjet će donijeti odluku, shodno zakonskoj proceduri“, saopšteno je „Vijestima“ iz Sudskog savjeta.

U Privrednom sudu je sada šest stečajnih sudija: Blažo Jovanić (predsjednik suda koji je i parničar), Danijela Vukčević, Milica Vlahović, Zoran Ašanin, Dragan Vučević i Ivan Kovačević (šef Stečajnog odjeljenja).

Sve je veći broj stečajnih predmeta, čemu doprinosi i to što Poreska uprava tako mora pokušati da naplati dugogodišnja dugovanja, kada to ne uspije prinudnom naplatom.

Proteklih nekoliko dana veb sajt svih crnogorskih sudova na adresi www.sudovi.me nije bio dostupan, a radi od juče od oko 10 sati. Iz Sudskog savjeta su objasnili da je do kvara došlo “usljed tehničkih smetnji“

Bonus video: